Daugavpils dome piešķirs līdzekļus A.Ņevska baznīcas saglabāšanai

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Latvijas Pareizticīgā Baznīca griezās Daugavpils domē ar lūgumu sniegt finansiālu palīdzību, lai Aleksandra Ņevska baznīca, kas atrodas Garnizona kapos Mežciemā, varētu pilnvērtīgi funkcionēt.

Kārtējās Finanšu komitejas sēdes laikā deputāti vienbalsīgi atbalstīja lēmumu par naudas līdzekļu piešķiršanu baznīcai, kas ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis.
Saskaņā ar tāmi, baznīcai piešķirs 950 latus – 350 lati ir nepieciešami, lai ierīkotu ugunsdrošības sistēmu un signalizācijas sistēmu, 300 lati – lai ierīkotu iekšējo instalāciju un 300 lati – lai veiktu kosmētisko remontu, kas būs nepieciešams pēc elektromontāžas darbiem. 

Jautājuma apspriešanas laikā mērs Žanna Kulakova deputātiem paskaidroja, ka elektroinstalācija baznīcā atrodas bēdīgā stāvoklī. Sakarā ar to, ka baznīcā katru dienu notiek dievkalpojumi, situācija ir bīstama draudzes locekļiem. Turklāt instalācijas stāvoklis var novest pie pieminekļa zaudēšanas, atzīmēja mērs. 

Deputāti nobalsoja par līdzekļu piešķiršanu, bet deputāts Pēteris Dzalbe pievērsa klātesošo uzmanību tam, ka daži, izrādās, var veikt pietiekami nopietnus darbus par nelielu maksu.
 


Написать комментарий