P.Dzalbe tā arī neiepazinās ar tūkstošs latu vērtu lampu un pannu, kuras norakstīja Izglītības pārvalde

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Diez vai tehniskais un formālais jautājums par pannas 1 328,68 latu vērtībā un lampas 181,29 latu vērtībā, kurus norakstīja Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde, varētu piesaistīt deputātu uzmanību. Taču šis jautājums, kas tika izskatīts Daugavpils domes Finanšu komitejas sēdē 17.maijā, piesaistīja opozīcijas deputāta Pētera Dzalbes uzmanību.

Lēmuma par norakstīšanu apstiprināšanas gaitā deputāts noskaidroja, ka lielu ražošanas pannu lietoja 13.bērnudārzā, tā tika uzstādīta 2009.gada augustā, bet 2011.gada vasarā tika pieņemts slēdziens par to nederīgumu. Deputātam paskaidroja, ka panna kļuva nederīga pēc garantijas termiņa, jo tika iegādāta projekta ietvaros pirms uzstādīšanas laika. Salūzis inventārs atrodas apgādes nodaļā, bērnudārzā tiek lietots jauns inventārs, bet novēlota norakstīšana ir saistīta ar Izglītības pārvaldes reorganizāciju un to, ka pannu kādu laiku centās remontēt.

Attiecībā uz otro norakstāmo mantu – gaismas terapijas lampu – P.Dzalbe apšaubīja faktu, ka 3 gadu laikā tā varēja morāli novecot un ir norakstāma. Apšaubot faktu, ka ierīce joprojām atrodas IP īpašumā, deputāts lūdza iespēju piektdien, 18.maijā, apskatīt abas mantas.

Taču, izrādījās, ka noteiktajā datumā deputātam neizdevās apskatīt norakstāmas mantas. Psiholoģiskajā centrā, kurā bija jābūt lampai, darba laikā deputāts nevienu nesatika. Paziņojot par to portālam Gorod.lv, deputāts atzīmēja, ka ir apņēmies apskatīt mantas vēlāk, lai tās nofotografētu un saprastu, kas ir jādara ar gaismas terapijas lampu, lai tā morāli novecotu 3 gadu laikā, un vai tiešām pannu nevar saremontēt.

Runājot par savu šaubu iemesliem, P.Dzalbe atzīmēja, ka, iespējams, šo mantu IP jau nav, tas varēja noskaidroties, kad tika nodoti 1.martā izveidotās Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes aktīvi. Skaidrs, ka jaunais vadītājs nevēlējās atbildēt par mantām, kuru, iespējams, vairs nav, jo jebkura pārbaude konstatēs šo mantu trūkumu, tāpēc cenšas tās norakstīt, uzskata deputāts.

P.Dzalbe pieņem, ka tā nav pēdējā norakstīšana, kura būs nepieciešama pēc aktīvu nodošanas jaunajai Pārvaldei. Starp citu, deputāts atgādināja, ka viņam tā arī netika uzrādīts O.Dukšinskas laikā norakstītais kserokss, uz kura pārdošanas izsoli solīja personīgi uzaicināt P.Dzalbi.


Написать комментарий