Meksikā aiztur bandas vadītāju aizdomās par 49 cilvēku nogalināšanu

foto aztec-history.com
foto aztec-history.com

Meksikā ir aizturēts vīrietis, kuru tur aizdomās par brutālas 49 cilvēku slepkavību pasūtīšanu, atsaucoties uz Meksikas armijas paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Par 49 sakropļotu cilvēku ķermeņu atrašanu maisos pie autoceļa Monterrejas pilsētas tuvumā 13. maijā ziņoja Nuevo Leonas štata amatpersonas.

Aizdomās par šo noziegumu karavīri piektdien aizturējuši Danielu Jēzusu Elizondo, kuru pazīst arī kā El Loco vai Trakais. Aizturētais ir vietējais narkokarteļa "Zetas" līderis, informē amatpersonas.

Jau vēstīts, ka Meksikas ziemeļos pie autoceļa Monterrejas pilsētas tuvumā 13. maijā atrada izmestus melnus plastmasas maisus ar vismaz 49 sakropļotiem cilvēku līķiem tajos.

Maisi ar līķiem tika atrasti automaģistrāles posmā 180 kilometru attālumā no ASV robežas. Domājams, ka šie cilvēki ir kārtējie upuri vardarbībā, kas saistīta ar konkurences cīņu starp narkotiku tirdzniecības karteļiem.

Narkotiku tirgoņu bandu vardarbība Meksikā šomēnes ir uzliesmojusi no jauna. Varas iestādes uzskata, ka tajā vainojama galvenokārt konkurence starp bandu "Zetas" un grupējumiem, kas saistīti ar visvairāk meklētā Meksikas narkotirgoņa Hoakina Gusmana vadīto Sinaloas Federāciju.


Написать комментарий