'Montpellier' futbolisti pirmo reizi kluba vēsturē kļūst par Francijas čempioniem

foto goal.com
foto goal.com

Par Francijas čempionvienību futbolā svētdien pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē kļuva "Montpellier" vienība.

Čempionāta pēdējās kārtas spēlē "Montpellier" izbraukumā ar 2:1 (1:1) uzvarēja "Auxerre" komandu. Mājinieku komandas atbalstītāju protestu dēļ spēles gaita divas reizes tika apturēta.

Šajā cīņā pirmie vadībā izvirzījās laukuma saimnieki, kad 20.minūtē precīzi ar galvu sita Olivjē Kapo, tomēr viesi, kuriem titula nodrošināšanas labad šajā mačā pietika arī ar neizšķirtu, vārtus atguva jau pēc 12 minūtēm, izceļotiem Džonam Utakam.

Otrā puslaika gaitā sākās masveidīgie mājinieku komandas līdzjutēju protesti, kas saistīti ar viņu atbalstītā kluba izlidošanu no valsts spēcīgāko komandu pulka. Uz laukuma tika mestas tenisa bumbiņas un tualetes papīra ruļļi. Nemieri atkārtojās arī vēlāk, kad laukumā lidoja petardes.

Uzvaru viesiem 76.minūtē nodrošināja Utaka, gūstot savus otros vārtus spēlē.

Tikmēr "Montpellier" tuvākie sekotāji Parīzes "Saint-Germain" ar 2:1 (0:1) viesos pārspēja "Lorient" komandu, taču savu konkurentu izcīnītā panākuma dēļ nespēja pakāpties augstāk par kopvērtējuma otro vietu.

Tādējādi "Montpellier" komanda, kas pagājušo sezonu noslēdza vien kopvērtējuma 14.vietā, izcīnīja pirmo nozīmīgo trofeju kopš 1990.gadā iegūtā Francijas kausa.

Tikmēr trešajā vietā ierindojās pagājušā gada čempionvienība "Lille", kas ar 4:1 (4:1) savā laukumā sagrāva "Nancy" komandu.

Šīs komandas, kas sezonas gaitā iekrāja attiecīgi 82, 79 un 74 punktus, nodrošināja dalību nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Tikmēr kopvērtējuma pēdējās trijās vietās ierindojās "Auxerre", "Dijon" un "Caen" komandas, kas nākamajā sezonā spēlēs līgu zemāk.

Par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju ar 21 vārtu guvumu kļuva "Montpellier" uzbrucējs Olivjē Žirū.


Написать комментарий