Muzeju nakts Daugavpilī: ziepju burbuļi, zvaigznes no smiltīm, dziesmas un pirāti

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Tik daudz apmeklētāju Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā sen nav bijis – bērni un pieaugušie sestdien vakarā tur ieradās, lai piedalītos Eiropas akcijā «Muzeju nakts». Daugavpilī, tāpat kā visā Latvijā, akcijas devīze bija «Tikai kaija no jūras sveicienu nes».

Izmantojot jūras tematiku, Aleksandrs Dmitrijevs – Daugavpils daivinga kluba dibinātājs – pastaigājās pa pilsētas centru speciālajā zemūdens peldēšanai domātajā kostīmā, kura pilnā komplektācija sver ne mazāk kā 40 kg. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests arī demonstrēja lielu glābšanas laivu un nirēju kostīmus. Daugavpils teātrī bija sarīkota kostīmu izstāde.

Taču paši galvenie pasākumi notika Novadpētniecības un mākslas muzejā, kura darbinieki šogad godam pacentās un Muzeju naktī tiešām ko aplūkot.
Muzeja pagalmā uzstājās radošie kolektīvi, kuru skaitā bija centra Jaunība pārstāvji, konkursa Eirovīzija šī gada dalībniece Alisa May un daudzi citi.
Pie muzeja ieejas jaunais cilvēks leoparda kostīmā par prieku bērniem radīja dažādas formas milzīgus ziepju burbuļus.

Bet iekšā «briesmīgie» pirāti, kurus tēloja DU studentu teātra Nākam gaismā aktieri, pieskatīja mazos apmeklētājus pirātu kārtā pēc dažādiem uzdevumiem un par piemiņu katram uz rokas atstāja «melno zīmi». Folklora grupas Dyrbini pārstāve ne tikai izpildīja senās tautas melodijas, bet arī atļāva apmeklētājiem uzspēlēt.
Tiesa, solītā mandala no smiltīm netika uzcelta. Toties psiholoģes Nadeždas vadībā bērni cītīgi zīmēja jūras zvaigznes un dažādas zivis no krāsainajām smiltīm.

Pieaugušajiem bija iespēja redzēt teātra «Meklētājs» izrādi, pasēdēt pie skolas sola, uzlaikot pioniera kaklasaiti, nofotografēties senlaiku cepurē un apmeklēt izstāžu zāles. Vārdu sakot, iespaidu pietiks ilgam laikam.



Написать комментарий