Jānis Dukšinskis paskaidroja, kāpēc Cietoksnī nenotika solītā Muzeju nakts

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, sestdien Daugavpilī notika Muzeju nakts, kurā piedalījās liels pilsētnieku skaits. Daudzi no viņiem, izlasot vienā republikas informācijas portālā, ka mūsu Cietoksnis ir iekļauts neparasto vietu, kuras vajadzētu apmeklēt Muzeju naktī, desmitniekā, devās tur uz ekskursiju.

Daugavpiliešu sagaidīja pārsteigums, kad solīto ekskursiju un instalāciju vietā viņi izlasīja sludinājumu, ka «sakarā ar drošības apsvērumiem pasākumi Daugavpils cietoksnī tiek atcelti».

Gorod.lv griezās pēc komentāriem pie Cietokšņa pārvaldnieka Jāņa Dukšinska. Viņš teica, ka «apmēram pirms pusgada mēs tiešām plānojām rīkot Muzeju nakti, jo cerējām, ka firmas, kas nodarbojas ar ceļu remontu, līdz šim laikam to pabeigs. Diemžēl, tā nenotika. Pašlaik Cietoksnis joprojām ir viens liels būvlaukums, tāpēc nebija droši rīkot šeit kādus pasākumus. Turklāt aizsargvaļņus labāk apmeklēt dienas laikā, naktī tas var būt bīstams cilvēku dzīvībai.

Mēs neziņojām par pasākumu programmu Cietoksnī Muzeju naktī, republikas portāls, acīmredzot, izmantoja novecojušo informāciju. Turklāt ar Informācijas centru neviens no tā pārstāvjiem nesazinājās.

Ceram, ka nākamgad situācija mainīsies un mēs varēsim piedalīties Muzeju nakts pasākumos, jo interese par Cietoksni ir liela.

Kas attiecas uz informāciju par reiva tusiņu Bloomy Fortress šo piektdien, tā organizētāji pasteidzās – viņi joprojām no pilsētas domes nav saņēmuši atļauju rīkot šo pasākumu. Dīvaini, ka tiek pārdotas biļetes uz tusiņu, bet tā rīkošana nav saskaņota ne ar pilsētas vadību, ne ar vietējiem iedzīvotājiem.

Personīgi es esmu pret reivu, jo šāda veida mūzikas vibrācijas var izdarīt to, kas neizdevās pat laikam – sagraut aizsargvaļņus.
Bet bezmaksas ekskursijas var pasūtīt darbdienās un brīvdienās (no plkst.10:00 līdz 16:00) Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrā».



Написать комментарий