Zarasos sākas kūrortsezona

foto zarasubendruomenes.lt
foto zarasubendruomenes.lt

25.maijā un 26.maijā Zarasos (Lietuva) norisināsies kūrortsezonas atklāšanai un Zarasu kūrorta 80.gadadienai veltīti kultūras un sporta svētki „Sagaidām vasaru Zarasos”, kurus aicina apmeklēt Zarasu rajona pašvaldība, informē Zarasu rajona pašvaldības kultūras koordinatore Daiva Šukštulienė.

Piektdien, 25.maijā, plkst.17.00 svētku pasākumus ievadīs plenēra rezultātu – akmens skulptūru Zarasu ezera krastā prezentācija. Stundu vēlāk sāksies Viļņas vecpilsētas teātra „Senamiesčio teatras“ teatralizētais uzvedums. Plkst.20.00 pie Zarasu ezera galvenās pludmales paredzēts koncertuzvedums uz ūdens, kurā uzstāsies Gražina un Aleksandrs (Zarasu kultūras centrs), grupa “Atika” (Klaipēda), Eirovīzijas 2007 dalībnieki – grupa „4 FUN” un Jūlija Ritčik (Viļņa) un uguns šovs. Noslēgsies pirmās dienas pasākumi plkst.22.00 ar saviesīgo pasākumu Sėlių laukumā Zarasu centrā, kurā piedalīsies tradicionālās mūzikas kapella ,,Sadūnai”, un dejošanas meistarklasi kopā ar ansambli ,,Ežerūnas”.

26.maijā no plkst.6.00 līdz 18.00 uz Zarasu ezera salas norisināsies ūdens sporta svētki. Pasākuma gaitā paredzētas makšķernieku sacensības, sacensības pedēšanā (50 metri), airēšanā ar smailītēm un kanoe, pludmales futbols un volejbols, ģimenes stafetes uz ūdens, peldēšanas maratons, brauciens ar velosipēdiem, pasākums „Miss un Misters Pludmale”, sporta vingrošanas meistarklase, apmācības nūjošanā un ezeru Dieva un viņa meitu apsveikums.

Plkst.15.00 Zarasu ezera krastmalā sāksies Zarasu mākslas skolas skolēnu priekšnesumi, tiks būvētas smilšu pilis, notiks māla keramikas un dekupāžas stundas, uzstāsies ielu muzikanti. Stundu vēlāk pie salas pludmales sāksies koncerts uz ūdens, kurā piedalīsies ,,GIPSY DROM” un ,,ROCK SWINGS” ar Indri Jurgelevičute (Viļņa). Plkst.20.00 Zarasu centrā Sėlių laukumā interesentiem būs iespēja mācīties līnijdejas, bet plkst.22.00 sāksies dīdžeju uzstāšanās.

Pasākumu dalībniekiem būs iespēja izstaigāt arī Zarasu panorāmas apli, kurš tika atklāts 2011.gada septembrī un iekļuva Eiropas sabiedrisko vietu arhitektūras konkursa finālā. 2012.gadā Zarasu panorāmas aplis tika iekļauts arī tūrisma objektu desmitniekā, kuru Lietuvas tūrisma departaments prezentējis starptautiskajam maršrutam – „Lielais Baltijas ceļojums 2012”.

Kultūras un sporta svētkus „Sagaidam vasaru 2012 Zarasos” organizē un aicina apmeklēt Zarasu rajona pašvaldība.

Pasākumu programma PIELIKUMĀ


Написать комментарий