Municipālā policija neapsargā pilsētas puķu dobes – šādi rīkojumi netika saņemti

Gorod.lv redakcijā griezās mūsu lasītājs, sašutis par to, ka pirms mēneša pilsētas dobēs iestādītas puķes pamazām tiek izraktas. «Protams, vieglāk ir izrakt, nekā tērēt paša naudu, lai nopirktu puķes. Bet kur skatās kārtības uzraugi? Vai tad Municipālajai policijai nav jāseko, lai apzaļumojumi būtu saglabāti?», - interesējas lasītājs.

Ar šo jautājumu Gorod.lv griezās pie Pašvaldības policijas darbiniekiem. Žans Zinkevičs paskaidroja, ka viņu dienestā netika saņemti rīkojumi par iestādīto puķu apsargāšanu. Bez šaubām, kad policisti pamanīs šāda veida likuma pārkāpumus, vainīgie tiks saukti pie atbildības.

Izrādās, lai kādu pilsētas objektu apsargātu kārtības uzraugi, ir jāiesniedz pieteikums Municipālajā policijā. Tad policisti reaģēs.

Piemēram, Jauniešu departaments, organizējot kādu pasākumu, vienmēr lūdz parūpēties par to drošību, ko pašvaldības policijas darbinieki arī dara. Atcerieties, kā klasiķim: «Nauda no rīta, krēsli vakarā. Bet, ja nauda vakarā, tad krēsli no rīta». Vārdu sākot, dzelzs loģika.

Izskatās, ka vietējie bezmaksas floristikas cienītāji joprojām izmantos pilsētas puķu dobes, izrokot puķes. Cerēsim ja ne uz pilsētnieku apzinīgumu, tad vismaz uz viņu modrību un nevienaldzību pret visu notiekošo.



Написать комментарий