'Zaļie zemnieki' tirgojas par atbalstu ES fiskālās disciplīnas līgumam

foto infoagentura.wordpress.com
foto infoagentura.wordpress.com

Saeimas opozīcijā esošā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) apmaiņā pret atbalstu Eiropas Savienības (ES) fiskālās disciplīnas līgumam, kā pieņemšanai bija nepieciešams 2/3 balsu vairākuma Saeimā, lūgusi valdībai atbalstīt lauksaimnieku zemes iegādes kreditēšanas programmu, trešdien raksta laikraksts "Diena".

ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis laikrakstam atzinis, ka premjers Valdis Dombrovskis (V) tikšanās laikā uzklausījis ZZS vēlmes un vairākos gadījumos solījis valdības atbalstu.

Piemēram, Jelgavas mērs Andris Rāviņš vērsis uzmanību, ka to profesionālo skolu vidū, kas otrajā kārtā var pretendēt uz Eiropas reģionālās attīstības fonda finansējumu, nav iekļauta neviena Zemgales arodskola. Brigmanis norāda, ka visi priekšlikumi esot valsts interesēs.

Vienlaikus Brigmanis noliedza publiskajā telpā izskanējušo informāciju, ka starp ZZS paustajām vēlmēm ES fiskālas disciplīnas līguma atbalstīšanai ir lūgums palīdzēt ZZS deputātam Jānim Dūklavam piederošajai AS "Piebalgas alus". Brigmanis "Dienai" apgalvoja, ka uzņēmumam papildu aizstāvība neesot vajadzīga un tas "Citadeles bankā" turpinot maksāt kredītprocentus.

"Diena" raksta,ka Saeimas Ārlietu komisija un arī premjers vēlas, lai jau 31. maijā Saeima ratificētu ES līgumu galīgajā lasījumā. Tam vēl pirms nedēļas vairāki ZZS deputāti iebilda, norādot, ka "ar otro lasījumu tik viegli neies".

Brigmanis laikrakstam pieļāvis, ka pēc nedēļas ZZS varbūt arī varētu atbalstīt valdību tai svarīgajā balsojumā, bet to noteikšot nākamnedēļ plānotās ZZS sarunas ar premjeru, kā arī tas, vai Ministru kabinets nākamajā otrdienā apstiprinās lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādes kreditēšanas programmu.


Написать комментарий