Noskaidroti Daugavpils debašu uzvarētāji

foto gorod.lv
foto gorod.lv

21. maijā notikušajās vidusskolēnu debatēs „Erasmus 25” finālā iekļuva Daugavpils Valsts ģimnāzijas komandas. Skolēni debatēja par to, kā Latvijas studenti ir sagatavoti mobilitātei un apmaiņas programmām izglītībā.

Debašu turnīru par godu populārākās studentu apmaiņas programmas Erasmus 25. gadadienai organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA).

Finālisti, Daugavpils Valsts ģimnāzijas audzēkņi, ir Donāts Ščablinskis, Uldis Andruškevičs, Žanis Sarguns, Ēriks Bodendorfs, Sandra Jurago un Laura Kārkliņa. Par galveno balvu – braucienu uz Stokholmu ar „Tallink” prāmi – viņi sacentīsies ar finālistiem no Jelgavas, Liepājas un Valmieras jau šo ceturtdien, 24. maijā, Rīgā.

Debašu turnīra tēma „Vai Latvijas studenti ir sagatavoti izglītības mobilitātei un apmaiņas programmām” aicina topošos studentus izvērtēt iespējas gūt vērtīgu pieredzi ārzemju augstskolās un rosina diskusiju par Latvijas izglītības internacionalizāciju.

„Ir liels prieks, ka līdz ar Erasmus 25. gadadienu mums ir iespēja veicināt jauniešu debašu kustību Latvijā. Debates palīdz jauniešiem attīstīt savas komunikācijas, analīzes un argumentēšanas spējas, kā arī sekmē viņu personīgo izaugsmi un perspektīvā palielina konkurētspēju darba tirgū – gluži tāpat kā populārākā studentu apmaiņas programma Erasmus,” norāda VIAA direktore Dita Traidās.

Erasmus ir mobilitātes un sadarbības programma, kas sniedz iespēju studentiem doties studijās vai praksē uz kādu no programmas 33 dalībvalstīm, profesionāli pilnveidoties augstākās izglītības iestāžu personālam, kā arī dažādu uzņēmumu speciālistiem dalīties ar savu pieredzi, lasot lekcijas vai vadot praksi studentiem ārvalstīs. Programmu Latvijā administrē VIAA.
Latvijā programma darbojas jau 12 gadus, un tajā līdz šim ir piedalījušies 9523 Latvijas studenti. Savukārt uz Latviju Erasmus programmas ietvaros devušies jau 3040 ārvalstu studentu.
Šogad Erasmus atzīmē savu 25.gadadienu. Sekot līdzi gadadienas svinībām var Facebook un Twitter: „ERASMUS 25 Latvija”, kā arī www.viaa.gov.lv.


Написать комментарий