Daugavpils skolu trešklasnieki piedzīvoja ceļojumu uz zoodārzu un lauku sētu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Bērnu bibliotēkā Zīlīte notika rakstnieces Tamāras Trutjko divu bērnu grāmatu – „Zoodārzs” un „Lauku sēta” – prezentācija, kurā piedalījās ne tikai autore un veidotāji, bet arī pilsētas skolu trešklasnieki.

Bērni ļoti atbildīgi sagatavojās šim pasākumam – iemācījās no galvas dzejoļus no jaunajām grāmatām, 3.vidusskolas skolēni atnāca mājdzīvnieku maskās, bet Saskaņas skolas audzēkņi nodemonstrēja zīmētus zoodārza iemītniekus.

Prezentācijas laikā grāmatas „Zoodārzs” noformētāja Jeļena Kožuhare, grāmatas „Lauku sēta” māksliniece Jekaterina Januševska, korektore Nadežda Mihaļeva un autore Tamāra Trutjko mazajiem viesiem īsumā pastāstīja par savu darbu. Neskatoties uz vecumu, bērni uzmanīgi klausījās, bet pēc tam izteiksmīgi lasīja dzeju, izpelnoties skaļus aplausus.

Autore Tamāra Trutjko pastāstīja, ka savu literāro darbību ir uzsākusi pirms 8 gadiem, kad no viņiem aizbrauca mazdēls. «Man kļuva ļoti skumji un es sāku rakstīt dzeju. Grāmatai par lauku sētu man neko nevajadzēja izdomāt – es vienkārši no rītiem izeju pagalmā, pašlaik kopā ar vīru Ivanu es dzīvoju laukos, skatos apkārt – un jauna dzejoļa sižets ir klāt. Ceru, ka manas jaunas grāmatas atradīs savu lasītāju un patiks bērniem», - uzskata autore.
Grāmatas ir ļoti košas, jautras, krāsainas, gribās tās paņemt rokās un, ja neizlasīt, tad vismaz pašķirstīt.

«Zoodārzs» ir aizraujošais ceļojums mežonīgas dabas pasaulē, kurā dzīvo agrāk neredzēti dzīvnieki, brīnumputni un krāsainās zivtiņas. Krāsojamā grāmata «Lauku sēta» sniedz ieskatu mājdzīvnieku uzvedībā un dzīvesveidā, jo daudzi pašreizējie pilsētas bērni par to zina diezgan maz.

Maļinovas pagasta pārstāvji no vadības vārda pasniedza Tamārai Trutjko Pateicību par lielu ieguldījumu pagasta attīstībā un aktīvu piedalīšanos tā kultūras dzīvē.
Autore ar nožēlu atzīmēja, ka viņai ir materiāls, kura pietiktu 6 grāmatām, bet viss ir atkarīgs no finanšu jautājuma.
Grāmatu tirāža ir 500 un 1 000 eksemplāri, ceram, ka drīzumā tās parādīsies mūsu grāmatnīcās. Aptuvena divu grāmatu cena varētu būt no 7 līdz 10 latiem.



Написать комментарий