Mazuta bāzes īpašnieki gatavi atdot atpakaļ pašvaldībai daļu no iegādātās zemes

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, 2011.gada 27.septembrī uzņēmums "Daugavpils siltumtīkli" pārdeva savu mazuta saimniecību, kas atrodas cietoksnī, vietējai firmai “Biznes solutions". Zemes gabals Ordeņu ielā 39, kura kopplatība ir 14 657 m2 un, uz kura atrodas dažas ēkas, izsoles rezultātā tika pārdots vienīgajam izsoles dalībniekam par starta cenu 38 491,30 latiem.

Jaunais īpašnieks uzreiz sāka rīkoties, lai izmantotu iegūto īpašumu kā dīzeļdegvielas glabāšanas bāzi. Cietokšņa iedzīvotāji bija sašutuši. Taču sākumā izskatījās, ka pilsētas vadība negribēja šai problēmai pievērst uzmanību, paskaidroja, ka saskaņā ar teritoriālo plānu bāze atrodas ražošanas zonā, tāpēc pašvaldība nevar ierobežot degvielas glabāšanu. Vietējās vadības viedoklis nedaudz mainījās, kad kļuva zināms, ka bāzes dēļ nav iespējams uzsākt ieplānotā Aleksandra vārtu restaurācijas projekta realizāciju.

Līdz ar vasaras iestāšanos, kad bāzes vadība plānoja uzsākt bāzes darbību, žurnālisti atkal domē interesējās par pilsētas pozīciju minētajā jautājumā. Daugavpils mērs Žanna Kulakova pastāstīja, ka pagājušajā nedēļā notika tikšanās ar minētās firmas vadību, kurā piedalījās Būvniecības departamenta un Pieminekļu aizsardzības inspekcijas pārstāvji. Tikšanās laikā apsprieda dažādus jautājumus, tai skaitā juridiskos, un konstatēja, ka firma ir likumīgi iegādājusies zemes gabalu un tās darbība atbilst teritoriālajam plānojumam.

Ž.Kulakova arī paziņoja, ka firmas vadība ir atvērta dialogam, ir sakārtojusi ēkas un divas no trim cisternām. Mērs atzīmēja, ka gadījumā, ja biznesā labi veiksies, firmas vadība ir gatava par nelielu samaksu pārdot vai pat uzdāvināt pašvaldībai daļu no iegādātās teritorijas, kas pieguļ mikrorajonam. Kā arī ir būtiski, ka firmas vadība piekrīt atjaunot aizsargvalni, kas tika sagrauts padomju laikā. Šajā gadījumā bāzes teritorija nerobežosies ar apdzīvoto zonu, bet būs nošķirta no tās, kas būs skaisti un pareizi no vēsturiskā skata punkta, uzskata pilsētas vadītāja.

Sakārtota teritorija ir labāk, nekā pamesta, atzīmēja Ž.Kulakova, izsakot cerību, ka iedzīvotāji to novērtēs.


Написать комментарий