Vīrietis gadiem izliekas par savu mirušo māti

Ņujorkietis Tomass Pārkins (attēlā pa kreisi), kurš sešus gadus izlicies par savu mirušo māti, lai varētu saņemt viņas pensiju un pabalstus, notiesāts par krāpniecību un pavadīs cietumā nākamos 13 gadus.

Kā ziņo aģentūra Associated Press, zvērināto tiesa atzina 51 gadu veco Pārkinu vairākos noziegumos, tostarp liela apmēra laupīšanā un krāpniecībā ar hipotekāro aizdevumu. Sevi aizstāvot, vīrietis uzsvēra, ka nevienam nav nodarījis kaitējumu.

Pārkina līdzdalībniekam, 49 gadus vecajam Miltonam Rimolo, jau 2010. gada oktobrī piespriests trīs gadu cietumsods.

Pārkina māte Airīna Prusika nomira 2003. gadā 73 gadu vecumā. Pēc viņas nāves Tomass sāka uzdoties par māti un sešu gadu laikā piesavinājās 44 000 dolārus, kas viņai pienācās kā sociālie pabalsti. Sociālajās iestādēs viņš ieradās, pārģērbies par vecu sievieti.

Krāpnieku atklāja pēc tam, kad viņš mēģināja atgūt mātes māju, kas bija pārdota parādu dēļ neilgi pirms viņas nāves.

Kā ziņo aģentūra Reuters, prasību par mājas atgūšanu viņš iesniedza mātes vārdā, apvainojot jauno īpašnieku krāpšanā. Runājot ar izmeklētājiem, lai slēptu daļu sejas, viņš uzvilka skābekļa masku. Tomēr varasiestāžu rīcībā, kā izrādījās, bija Prusikas kapa fotogrāfijas, kas palīdzēja afēru atklāt.


Написать комментарий