Šodien 30 Daugavpils policisti varonīgi nodeva asinis

Policijas foto
Policijas foto

Šodien Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes darbinieki no paša rīta sapulcējās Daugavpils asins sagatavošanas nodaļā, kas atrodas pilsētas poliklīnikā, lai piedalītos Donora dienā.

Latgales policijas pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore un Donora dienu galvenā idejiskā organizatore Anastasija Laizāne Gorod.lv pastāstīja, ka šāda veida pasākums nenotiek pirmo reizi.

«Vairākus gadus mūsu policisti periodiski nodeva asinis pēc savas iniciatīvas. 2009.gadā, kad es sāku strādāt Pārvalde’, piedāvāju organizēt to kolektīvi, un mani kolēģi šo ideju atbalstīja. Tagad dažas reizes gadā noteiktajā iepriekš sarunātajā dienā visi brīvprātīgie policisti dodas uz pilsētas poliklīniku, lai nodotu asinis tiem, kam tas ir nepieciešams», - paziņoja Anastasija.

Tiek uzskatīts, ka vesels cilvēks var nodot asinis 5 reizes gadā, ievērojot 2 mēnešu intervālu. Pati asins nodošanas procedūra aizņem ne vairāk kā 10 minūtes, donors ziedo 450-480 asins mililitrus.

Šodien 30 kārtības uzraugi kopumā nodeva 14 litrus asiņu. Pēc Anastasijas Laizānes vārdiem, donoru varēja būt vairāk, bet tieši šādu daudzumu vienā dienā var apstrādāt Asins sagatavošanas nodaļā.

Kas zina, var būt tas, kas saņems policistu asinis, kļūs atbildīgāks un likumpaklausīgs pilsonis.


Написать комментарий