Valsts lielākās segas no audumu gabaliem fragmenti tiks izstādīti festivālā «Augšdaugava»

foto travelnet.lv
foto travelnet.lv

Pagājušā gada pavasarī Naujenes novadpētniecības muzejs izteica priekšlikumu izveidot Augšdaugavas lielāku segu no audumu gabaliem Latvijā, bet var būtu arī pasaulē.

To adīt iesāka meistares no Naujenes, bet vēlāk pievienojās visi, kas vēlējās. Lai atstātu pēdas Daugavpils novada un Naujenes muzeja vēsturē, jebkurš var piedalīties šī šedevra radīšanā. Tam ir nepieciešams noadīt uz adāmadatām nelielu 10х10 vai 20х20 cm izmēra gabalu.

Naujenes novadpētniecības muzeja direktore Evita Kusiņa-Koļesnika Gorod.lv pastāstīja, ka pašlaik segai ir 1 500 gabali. Ne visi no tiem ir adīti, daži ir noausti, citi izveidoti, izmantojot mezglošanas tehniku.

Starptautiskajā tautas mākslas festivālā «Augšdaugava», kas notiks šo sestdien pie vecticībnieku mājas muzeja Slitušķu ciemā, būs iespējams apskatīt topošas segas kopā sašūtus fragmentus. Tiek paredzēts, ka tās lielums varētu sasniegt 500-600 metrus.
Pēc muzeja direktores vārdiem, visaktīvāki segas radīšanā bijuši pašvaldības un Daugavpils novada iedzīvotāji. Ļoti aktīvi ir Skrudalienas pamatskolas skolēni, Naujenes bērnudārza audzēkņi un darbinieki un citi.

Daugavpiliešiem vēl ir laiks, lai arī kļūtu par neparastās akcijas dalībniekiem. Ja jūs protat adīt, aust, izmantot mezglošanas vai kādu citu tehniku, droši varat piedalīties Augšdaugavas lielākās segas no audumu gabaliem radīšanā.


Написать комментарий