Šodien Daugavpilī oficiāli tiek atklātas Slāvu kultūras dienas Latgalē

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Svētku pasākumi sāksies pusdienā ar svinīgu aizlūgumu Aleksandra Ņevska baznīcā, kuru vadīs Borisa un Gļeba pareizticīgo katedrāles pārzinis tēvs Georgijs. Dievkalpojums tiks veltīts apustuļiem brāļiem Kirilam un Metodijam – slāvu rakstības pamatlicējiem. Pēc aizlūguma notiks Krusta ceļš pa Andreja Pumpura parku.

Krievu nama direktore Geroīda Bogdanova pastāstīja, ka atklāšanas ceremonijā piedalīsies mērs Žanna Kulakova, Krievijas un Baltkrievijas Ģenerālkonsuli Daugavpilī, kā arī no Krievijas atbraukušais pareizticīgais meiteņu koris.

Slāvu kultūras dienu svinēšana turpināsies ar festivālu „Latgales slāvu vainags”, kurā piedalīsies radošie kolektīvi no Krievijas, Baltkrievijas un, protams, no Daugavpils.
Slāvu kultūras dienas mūsu pilsētā turpināsies līdz mēneša beigām un pasākumu programma ir ļoti daudzveidīga. Rīt, 25.maijā, Kultūras pilī notiks lieli Slāvu svētki „Divas māsas Baltkrievija un Krievija”, kuros uzstāsies krievu un baltkrievu radošie kolektīvi. Koncerta sākums ir plkst.17:00.

Bet dienā plkst.14:00 Saules mākslas skolā notiks slavenā mākslinieka Pjotra Hudobčenoka radošais vakars „Mākslinieks. Iedvesma. Darbs.”

Sestdien, 26.maijā, Krievu kultūras centrā sāks darboties vecticībnieku konference, kurā tiks apbalvoti I.Zaboloko pētījumu darbu konkursa uzvarētāji.

Pirmdien, 28.maijā, notiks jauniešu konference, kas tiks veltīta 1812.gada karam. Otrdien no rīta Latgales centrālajā bibliotēkā tiks apkopoti radošo konkursu rezultāti, kuru izsludināja Krievu nams. Trešdien, 30.maijā, Latviešu kultūras centrā notiks kora „Aveņu skaņas” «Малиновый звон») koncerts, kurš šogad atzīmē savu 30 gadu jubileju.
Slāvu kultūras dienas ietvers gandrīz visu Latgales reģionu un noslēgsies Rēzeknē 1.jūnijā. Bet nākamajā dienā Krievu kultūras centra radošie kolektīvi piedalīsies Krievu kultūras dienām veltītajos pasākumos, kas notiks Rīgā 2.jūnijā.

Visaugstisvētītais Rīgas un visas Latvijas Metropolīts Aleksandrs deva savu svētību Dienu sākumam, atzīmējot vēstulē, ka to svinīga atklāšana ir veltīta Kirila un Metodija piemiņas dienai. «Tas ir atgādinājums par mūsu kultūras un garīguma pirmsākumiem, par saknēm, par to tradīciju, kurā mēs izaugām un kuras nesēji mēs esam », – atzīmēja metropolīts.



Написать комментарий