Daugavpils dome lauzīs līgumu ar firmu «Gādība» par Vienības ielas rekonstrukciju

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils dome ir apņēmusies lauzt kārtējo līgumu par būvniecības darbu veikšanu eiroprojekta ietvaros. Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs Gorod.lv pastāstīja, ka pašvaldība ir nosūtījusi firmai «Gādība» paziņojumu par līguma laušanu.

Runa ir par Vienības ielas rekonstrukciju un stāvvietas būvēšanu, pret kuru ilgu laiku uzstājās kaimiņmāju iedzīvotāji, kuri pat bija iesnieguši pret domi prasību tiesā, jo viņu viedoklis par stāvvietas būvēšanu pilsētas centrā nevienu neinteresēja.

V.Širjakovs pastāstīja, ka līgums ar «Gādība» tiek lauzts, jo tā neievēro darbu termiņus. Līguma laušana nav saistīta ar darbu kvalitāti, kurai pievērsa uzmanību daži pilsētnieki, jo par to vēl ir agri spriest, jo objektā pašlaik tiek liktas šķembas un ierīkotas apmales.

Vicemērs apliecināja, ka līguma laušana nav saistīta ar lietu, kas tika uzsākta attiecībā uz šo firmu KNAB, jo pagaidām struktūra tikai tur aizdomās firmu par likuma pārkāpumiem un rīkojuma no ministrijas par līguma laušanu nebija.

Tuvākajā laikā tiks izsludināts jauns iepirkums par darbu pabeigšanu minētajā objektā. Tiek plānots, ka darbi tiks pabeigti šovasar. Diemžēl, Pilsētas svētkos viena no pilsētas galvenajām artērijām neizskatīsies ļoti pievilcīgi.

Attiecībā uz citiem pašvaldības objektiem, ar kuriem strādā minētā firma, nekādi lēmumi pagaidām nav pieņemti. Viss būs atkarīgs no darbu izpildes termiņiem un ministrijas rekomendācijām. Ja ministrija uzdos lauzt līgumus, tas tiks izdarīts, teica vicemērs. Atbildot uz jautājumu, vai pašvaldība nebaidās, ka firma «Gādība» līdzīgi kā «Svente Holdings» var iesniegt prasību pret domi, V.Širjakovs atzīmēja, ka «Svente Holdings» prasība nekādu īpašu problēmu domei nesagādāja.



Написать комментарий