'SEB banka' piešķir 17 miljonu eiro aizdevumu 'Riga Bulk Terminal' beramkravu termināļa izbūvei

foto gorod.lv
foto gorod.lv

"SEB banka" piešķīrusi 17 miljonu eiro (11,9 miljoni latu) lielu aizdevumu uzņēmumam "Riga Bulk Terminal" multifunkcionāla beramkravu termināla izbūvei Rīgas brīvostas teritorijā, Kundziņsalā, un jaunu pārkraušanas iekārtu iegādei, informēja bankā.

Kopējās projekta izmaksas sasniedz 24 miljonus eiro (16, 8 miljonus latu). Banka finansē vairāk kā 70% no projekta izmaksām.

Jaunā termināļa būvniecība notiks vairākās kārtās. Pēc pirmās kārtas izbūves plānotais beramkravu pārkraušanas apgrozījums sasniegs miljonu tonnu gadā, savukārt pēc termināla visu kārtu izbūves pabeigšanas maksimālā pārkraušanas kapacitāte sasniegs 2,8 miljonus tonnu gadā.

Terminālī plānots pārkraut graudus, dažādus lopbarības produktus un starpproduktus, jēlcukuru, mālzemi, kā arī citas beramkravas. Termināļa piestātnē būs iespējams pieņemt "Panamax" tipa kuģus ar kravnesību līdz 70 000 tonnu. Projekts nodrošinās 100-150 jaunas darbavietas.

"Riga Bulk Terminal" izpilddirektors Arnis Ronis atzīst, ka "pašlaik ir saņemtas visas nepieciešamās atļaujas un skaņojumi beramkravu termināla būvniecības uzsākšanai, līdz ar to jau šī gada jūnija sākumā uzsāksim termināla būvdarbus, kurus plānots pabeigt 2013. gada septembra mēnesī."

"SEB bankas" Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Kristaps Strazds savukārt norāda, ka šis projekts palielinās Rīgas brīvostas pārkraušanas kapacitāti, piesaistot papildu kravas apjomus pārkraušanai un palielinot tranzītkravu plūsmu caur Latviju un tās ostām, un tas būs papildu pozitīvs stimuls ne tikai SIA "Riga Bulk Terminal", bet arī Latvijas ekonomikai.


Написать комментарий