Svinīgais dievkalpojums par godu Svētajiem Kirilam un Metodijam atklāja Slāvu kultūras dienas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien pareizticīgā baznīca svin nozīmīgus svētkus – Kunga Debess kāpšanas svētkus un Svēto Kirila un Metodija dienu. Tieši šajā svētku dienā Daugavpilī pusdienā Aleksandra Ņevska baznīcā tika atklātas Slāvu kultūras dienas Latgalē.

Pēc svinīgā dievkalpojuma, kuru novadīja Daugavpils iecirkņa pareizticīgo baznīcu prāvests tēvs Georgijs, Aleksandra Ņevska baznīcas prāvests tēvs Aleksandrs un viesis no Krievijas protoirejs Viktors (Gurovs), notika Krusta gājiens.

Savā uzrunā mērs Žanna Kulakova atzīmēja, ka Daugavpils vienmēr priecājas par viesiem. Pilsētas lielākā bagātība ir vairāk kā 20 dažādu nacionalitāšu cilvēki, kuru vidū ir daudz slāvu kultūras pārstāvju. Pilsētas vadītāja novēlēja daugavpiliešiem aktīvi apmeklēt svētku pasākumus, lai iepazītu slāvu kultūras tradīcijas.

Ar Slāvu kultūras dienu sākumu apsveica arī diplomāti. Krievijas Ģenerālkonsuls Daugavpilī Oļegs Ribakovs atzīmēja, ka pirms 150 gadiem Krievijas svētā sinode noteica šo dienu kā pirmo slāvu apgaismotāju Kirila un Metodija dienu. No tā laika šo dienu svin visā pasaulē, demonstrējot, ka slāvi ir jautri un draudzīgi cilvēki.

Savukārt, Baltkrievijas Republikas Ģenerālkonsuls Viktors Geisiks atgādināja, ka šogad tiks atzīmēti slāvu klasiķu Jankas Kupalas un Jakuba Kolosa 130 gadu jubileja.
Slāvu svētku atklāšanas ceremoniju izdaiļoja arī meiteņu kora „Glorija” no Tveras apgabala uzstāšanās.

Jāatzīmē, ka Slāvu kultūras dienas mūsu pilsētā notiek jau septiņpadsmito reizi un šogad ir sapulcējušas dalībnieku rekordskaitu. Svētku pasākumos piedalīsies vairāk nekā 300 cilvēki, kas pārstāv radošus kolektīvus no Daugavpils, Rēzeknes, Viļāniem, Glubokogo (Baltkrievija) un Konakovo (Krievija).



Написать комментарий