Svinīgajā pasākumā daugavpilietim A.Guzikam pasniedza krievu filoloģijas akadēmiķa apliecību

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 25.maijā, Sociālo lietu pārvaldes Dienas centrā, kas atrodas Liepājas ielā 4, Daugavpilī, notika tikšanās ar Jeseņina prēmijas laureātiem un tika prezentēta Baltijas literatūras un mākslas akadēmija, kas tiek veidota mūsu pilsētā.

Tikšanās kļuva par Kirila un Metodija dienu un Slāvu rakstības dienu noslēguma pasākumu, kurus Daugavpilī organizēja literatūras nodaļa RUSLO-L, un tajā piedalījās ne tikai rakstnieki no Latvijas, bet arī kolēģi no kaimiņu Lietuvas.

Tikšanās piedalījās arī Starptautiskās rakstnieku un publicistu asociācijas prezidents akadēmiķis Marats Kalandarovs. M.Kalandarovs, kas ir arī Krievijas filoloģijas akadēmijas ārzemju kolēģijas priekšsēdētājs, kuru dibinājusi Jekaterina II, atzīmēja, ka Daugavpilī viņš ieradās ar svarīgu misiju – paziņot, ka pirmo reizi Baltijas teritorijā kādam tiek piešķirts krievu filoloģijas akadēmiķa tituls. Šo goda nosaukumu piešķīra Daugavpils rakstniekam Aleksejam Guzikam, kam pieder Šolohova, Čehova un Jeseņina medaļas.

Pasākuma gaitā tika prezentēta mušu pilsētā veidotā Baltijas literatūras un mākslas akadēmija, kas darbosies kā sabiedriskā organizācija un pulcēs kopā domubiedrus. Akadēmiju ir izdevies izveidot, pateicoties piedalīšanos konkursā, kuru izsludināja Starptautiskā rakstnieku asociācija.

Šodien radošie cilvēki dzirdēja daudz pateicības un apbrīna vārdus. Tikšanās notika sarunas par aktuālajām tēmām, bet noslēgumā visus gaidīja furšets.



Написать комментарий