Daugavpils Krievu namā tika apbalvoti konkursa uzvarētāji, kas pētīja vecticību

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Krievu namā notika vecticības konference, kas tika veltīta Slāvu kultūras dienām Latgalē, un kuras gaitā tika apbalvoti uzvarētāji, kas piedalījās Ivana Zavoloko (vēsturnieka un skolotāja) piemiņai veltītajā konkursā.

Latvijas Vecticībnieku Pomoras baznīcas Centrālās padomes (CP) priekšsēdētājs.tēvs Aleksijs Žilko pastāstīja, ka konkurss tika rīkots pirmo reizi un tika apbalvoti vislabākie dalībnieki. Konkursa mērķis ir atbalstīt jaunus pētījumus, kas tiek veltīti Latvijas vecticības vēsturei, pētīt kultūrvēsturisko vecticībnieku pieredzi un tradīcijas un viņu lomu valsts dzīvē.

Latvijas vecticībnieku biedrības priekšsēdētājs Ilarions Ivanovs paziņoja, ka konkursā piedalījās studenti un skolēni, kuri organizatoriem iesniedza 11 dažāda līmeņa un tematikas darbus. Darbi tika iedalīti 2 nominācijās – studenti un jauni cilvēki līdz 35 gadiem un vecāko klašu skolēni.
Skolnieces no Ludzas, Riebiņiem, Krāslavas, Līvāniem, Biķerniekiem, Daugavpils pētīja Latgales vecticībnieku ģenealoģiju, populārās tradīcijas, virtuvi u.tt.

Īpaša balva tika piešķirta 10.vidusskolas direktorei Inai Kirničanskai, kura kopā ar meitu pētīja ģimenes mantojumu.

Vēsturniekam un publicistam Vasīlijam Baranovskim tika piešķirta Zavoloko medaļa pēc skulptores Māras Kalniņas skicēm par vecticībnieku garīgā mantojuma popularizēšanu nu pētīšanu.

Konkursanti saņēma ne tikai diplomus un ziedus, bet arī naudas balvas no saeimas deputāta Vladimira Nikonova rokām.
Jāatzīmē, ka pirmā balva skolēnu grupā bija 100 lati, bet otrā – 70 lati, studentu grupā – 150 un 120 lati.



Написать комментарий