Marks Vēbers uzvar Monako GP no pirmās starta pozīcijas

foto topnews.in
foto topnews.in

Ar Marka Vēbera uzvaru ir noslēgusies Monako GP izcīņa. Austrālietis startēja no pirmās starta pozīcijas un aizvadīja lielisku sacīksti, izcīnot otro uzvaru Montekarlo ielās savā karjerā.

Uz goda pjedestāla Markam Vēberam Monako pievienojās Niko Rosbergs, kurš startēja blakus Markam Vēberam no pirmās rindas, un Fernando Alonso, kurš pateicoties lieliskai stratēģijai tika garām Luisam Hamiltonam.

Marks Vēbers beidzot veica lielisku startu un nezaudēja savu pirmo pozīciju, kamēr aiz viņa iekārtojās Rosbergs. Nelielu haosu pirmajā "Sainte Devote" līkumā radīja Romēna Grožāna sagriešanās pretējā virzienā pēc sadursmes ar Mihaelu Šūmaheru. Tāpat izstājās arī Pastors Maldonādo, kuram šī bija ļoti neizdevusies nedēļas nogale: sarusme, avārija jau sestdien, divi sodi un vēl izstāšanās pirmajā aplī arī sacīkstē.

Boksu apmeklējumu laikā lielisku stratēģiju izspēlēja Fernando Alonso, kas ļāva viņam apsteigt Luisu Hamiltonu un pacelties uz goda pjedestāla pozīciju. Tostarp Sebastians Fetels radīja nelielu apjukumu, kad ar ļoti vēlu boksu apmeklējumu bija izvirzījies sacīkstes vadībā. Marks Vēbers tikmēr bija jau veicis vienu boksu apmeklējumu un no otrās vietas nedaudz bremzēja sekojošos pilotus, ļaujot Fetelam atrauties un pie reizes taupot arī savas riepas. "Red Bull" komandas taktika nostrādāja lieliski - Fetels spēja pacelties uz ceturto vietu, apzteidzot arī Hamiltonu, bet Vēbers saglabāja līderpozīciju līdz pat finišam.

Neskatoties uz pastāvīgajiem lietus draudiem, tikai sacīkstes izskaņā Monako ielās uzlija viegls lietutiņš, tomēr ņemot vērā trases augsto temperatūru, tas neradīja nopietnas problēmas pilotiem.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий