NVO: Sīrijas nemieros gājuši bojā vairāk 13 tūkstoši cilvēku

foto mideastreality.blogspot.com
foto mideastreality.blogspot.com

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiekošajos nemieros pret prezidenta Bašara al Asada režīmu ir gājuši bojā 13 004 cilvēki, tai skaitā 9183 civiliedzīvotāji, svētdien paziņoja nevalstiskās cilvēktiesību organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" pārstāvis Rami Abdelrahmans.

Starp bojāgājušajiem ir arī 3072 Sīrijas režīma spēku karavīri un 749 dezertieri no armijas. Civiliedzīvotāji, kas ķērušies pie ieročiem šo nemieru laikā, ir ieskaitīti civiliedzīvotāju kategorijā.

Bruņotā vardarbība Sīrijā nav norimusi arī pēc tam, kad 12.aprīlī stājās spēkā pamiers starp Bašara režīma piekritējiem un pretiniekiem. Kopš šī pamiera spēkā stāšanās ir nogalināts 1881 cilvēks sadursmēs starp režīma karavīriem un nemierniekiem, valdības spēku represijās un bumbu sprādzienos.

"Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas" jaunie dati par nemieros bojāgājušo skaitu publicēti dienu pēc tam, kad Sīrijas vidienes pilsētā Hulā gāja bojā vismaz 92 cilvēki, no kuriem apmēram trešdaļa bija bērni, Sīrijas armijai apšaudot šo pilsētu.

Sīrijas režīms tiek apsūdzēts asiņainā protestu apspiešanā, bet apgalvo, ka tā spēki cīnās pret bruņotiem kaujinieku formējumiem, kas nogalinājuši vairāk nekā 3000 Sīrijas karavīru.


Написать комментарий