Ģimenes svētkos Zoomaifest notika bruņurupuču skriešanās sacīkstes, konkursi un dziesmas

foto vereind.blogspot.com
foto vereind.blogspot.com

Otro gadu pēc kārtas Vācu biedrība Erfolg sadarbībā ar Latgales zoodārzu Daugavpilī organizē ģimenes svētkus Zoomaifest.

Vācijā maija mēnesī katru gadu svin svētkus, kas ir veltīti dabas atjaunošanai pēc garas un aukstas ziemas, vasaras sagaidīšanai. Turklāt 22.maijā tiek svinēta arī Pasaules bioloģiskās daudzveidības diena, tāpēc, ņemot vērā mūsu klimatiskos apstākļus, tika nolemts sarīkot šos svētkus maija beigās.

Ģimenes svētku programma bija ļoti daudzveidīga. Varēja redzēt pilsētas radošo kolektīvu uzstāšanos, apmeklēt zīmējumu un fotogrāfiju izstādi, piedalīties fotosesijā, vinnēt dažādos konkursos un sacīkstēs diezgan vērtīgas un noderīgas balvas, piedalīties radošajās darbnīcās utt.

Ziņkārīgākie apmeklētāji varēja piedalīties ekskursijā pa Latgales zoodārzu, kā arī ar mikroskopa palīdzību pavisam tuvu ieraudzīt tā iemītniekus. Skaistā cienītājiem bija iespēja piedalīties face art.

Tāpat kā pirms gada liels skatītāju pulks bija sapulcējies, lai redzētu bruņurupuču skriešanās sacīkstes. Mazie līdzjutēji no sirds atbalstīja nesteidzīgus bruņurupučus un priecājās par viņu uzvaru vai pārdzīvoja par zaudējumu. Vēlāk gan uzvarētājus, gan zaudētājus varēja noglāstīt.
Vārdu sakot, maija svētkos nevienam nebija garlaicīgi – gan pieaugušie, gan bērni bija atraduši kaut ko interesantu un aizraujošu. Cerēsim, ka ģimenes svētki «Zoomaifest» kļūs par vēl vienu labu mūsu pilsētas tradīciju.


Написать комментарий