“Daugava” dominē un apspēlē «Metta/LU” komandu

foto sportacentrs.com
foto sportacentrs.com

Daugavpilī tika aizvadīta Virslīgas līderu un pastarīšu savstarpējā cīņa. Daugavpils „Daugavas” un „Metta/LU” komandu spēlē itin pārliecinoši uzvarēja daugavpilieši – 2:0.

Pirmajā abu komandu savstarpējā spēlē Rīgā „Metta/LU” prata atņemt punktus „Daugavai” un šodien daugavpilieši par šo pāridarījumu lūkoja revanšēties. Laukuma saimniekiem šodien nācās iztikt bez sava uzbrukuma līdera, kurš šosezon jau iekrājis deviņus vārtus, Mamukas Gongadzes. Viņam jāizcieš diskvalifikācija.

Neskatoties uz šo trūkumu, „Daugava” maču iesāka ļoti pārliecinoši un dominēja visu pirmo spēles puslaiku. Iespēja atklāt mača rezultātu bija arī viesiem, taču Gatis Kalniņš sita nedaudz garām. „Daugavas” dominance turpinājās un spēles 35. minūtē rezultāts tika atklāts. Pēc kārtējā centrējuma „studentu” soda laukumā pirmais pie bumbas bija Vladimirs Volkobs un izvirzīja daugavpiliešus vadībā – 1:0. Mājinieki turpināja uzbrukt, bet viesiem neatlika nekas cits kā atsisties. Pēc kārtējā centrējuma (šoreiz no stūra sitiena) „Daugava” pārsvaru dubultoja – 2:0 (Matija Mihaļs). Līdz pirmā puslaika noslēgumam rezultāta starpību varēja samazināt Juris Skābardis, taču viņa sitiens no soda laukuma robežas lidoja gar pašu stabu.

Otrajā spēles daļā mājinieku spiediens nedaudz samazinājās, taču neskatoties uz to „Daugavai” bija vairākas labas iespējas gūt arī trešo vārtus. Viesus divas reizes glāba vārtu pārliktnis un rezultāts vairs nemainījās, lai gan arī studenti otrajās 45 spēles minūtēs uzbruka nedaudz vairāk.

2:0 – Daugavpils komanda svinēja savu septīto uzvaru sezonā un saglabāja līderpozīcijas Virslīgas kopvērtējuma tabulā.

Riherts: "Cerējām uz pretuzbrukumiem"

"Metta/LU" galvenais treneris Andris Riherts pēc mača atzina, ka "Daugavas" komanda šobrīd atrodas pelnītās pozīcijās Virslīgas turnīra tabulā. ""Pirmajā spēles puslaikā daugavpiliešiem bija nospiedošs teritoriālais pārsvars. Jāatzīst, ka mēs to paredzējām un apzināti atdevām iniciatīvu, lai cerētu uz pretuzbrukumiem. Pirmā puslaika vidū Gatis Kalniņš izgāja viens pret "Daugavas" vārtsargu, taču nekā - pietrūka pāris centimetri. Grūti teikt, kā attīstītos spēle, ja mēs pirmie būtu guvuši vārtus. Pirmajā spēlē Rīgā "Daugava" spēlēja krietni vienkāršāk un pragmatiskāk, šodien mums klājās krietni grūtāk, " pauda treneris.

Riherts piekrita viedoklim, ka komandai nedaudz traucē tas, ka treniņi un mājas spēles komandai jāaizvada uz sintētikas. "Laukuma izmērs spēles gaitu ietekmē, neapšaubāmi. Turpmāk centīsimies trenēties uz "zaļā", lai mačos būtu vieglāk. Ceru, ka arī turpmāk mēs mājas spēles spēlēsim uz dabīgā seguma," teica Riherts.

28.05.2012 , 13:00

sportacentrs.com


Написать комментарий