KP vadītāja amatam virza padomes darbinieci Skaidrīti Ābramu

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Ekonomikas ministrija (EM) apstiprināšanai valdībā Konkurences padomes (KP) priekšsēdētāja amatā virzīs līdzšinējo padomes darbinieci Skaidrīti Ābramu, pirmdien žurnālistus informēja ministrijā.

Ābramai ir maģistra grāds vadības zinātnē Latvijas Universitātē. Zināšanas viņa papildinājusi Šveices institūtu "Akad" un "Imaka" pēcdiploma studijās ekonomikas zinātnēs, Austrijas Ekonomikas palātas Ekonomikas veicināšanas institūta menedžmenta kursos, kā arī vairākos kursos apguvusi grāmatvedību un finanšu rādītāju analīzi.

Ābrama no 2004.gada līdz 2009.gadam pildījusi KP padomes locekles amata pienākumus, bet līdz 2011.gada oktobrim bija KP vecākā ekonomiste. Pirms darba KP Ābrama bija Vācijas "Internationaler Bund" valodu un sociālās pedagoģijas institūta direktora vietniece.

No 2011.gada oktobra Ābrama vada Austrijas Ekonomikas ministrijas projektu Austrijas investīciju veicināšanai Baltijā, kas ietver pētījuma izstrādi par aktuālo transporta un loģistikas situāciju Latvijā un Lietuvā.

Tāpat Ābrama bijusi lektore Latvijas tiesnešu apmācības semināros par konkurences tiesību piemērošanu un Eiropas Komisijas starptautiskajā tiesnešu apmācības seminārā "Codacons". Viņa bijusi arī Eiropas Komisijas (EK) finanšu instrumenta "Technical Assistance and Information Exchange" eksperte dažādās valstīs, kā arī EK programmā "Twinning" izstrādājusi projektu un sagatavojusi aktivitātes konkurences politikas ieviešanai Moldovas konkurences iestādē.

KP priekšsēdētāju pēc ekonomikas ministra ieteikuma amatā apstiprina Ministru kabinets uz pieciem gadiem. Pēc atbilstoša Ministru kabineta lēmuma, Ābrama darbu KP priekšsēdētājas amatā sāktu pildīt šā gada 26.jūnijā.

Konkursā uz KP priekšsēdētāja amatu, kas tika izsludināts šā gada 12.aprīlī, pieteicās pieci kandidāti, no kuriem trīs tika izvirzīti konkursa otrajai kārtai. Konkursa otrajā kārtā notika klātienes intervijas, lai pārbaudītu kandidātu zināšanas valsts pārvaldes, tajā skaitā interešu konflikta novēršanas, rīcības ar valsts finanšu līdzekļiem un mantu, civildienesta un citos jautājumos, zināšanas par tiesību aktu un politikas plānošanas dokumentu izstrādes un virzības procesu, prasmes teorētiskās zināšanas piemērot praksē, izteikt un pamatot viedokli par KP kompetencē esošajiem jautājumiem.

Konkursā varēja pieteikties pretendents ar augstāko izglītību jurisprudencē, ekonomikā, vadības zinībās vai citā pielīdzināmā jomā, jābūt izpratnei par konkurences tiesību jomu, to regulējošiem normatīviem aktiem Latvijā un Eiropas Savienībā, zināšanām par to piemērošanu, izpratne par ekonomikas procesiem Latvijā, kā arī ne mazāk kā trīs gadu pieredze vadošā amatā.

Tāpat pretendentiem tika prasītas labas analītiskās spējas un stratēģiskās plānošanas prasmes, augsta atbildības sajūta, precizitāte un labas komunikācijas prasmes, teicamas latviešu un labas angļu valodas zināšanas (citu valodu prasme tiks uzskatīta par priekšrocību), atbilstība Valsts civildienesta likuma prasībām, nevainojama reputācija.

Konkursa kandidātu atlases komisiju vadīja Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce, bet tajā darbojās arī Labklājības ministrijas valsts sekretāre Ieva Jaunzeme, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietniece Zaiga Liepiņa, ekonomikas ministra padomniece Inese Druviete, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš. Komisija vienbalsīgi ieteikusi apstiprināšanai Ministru kabinetā virzīt Ābramu.

Iepriekšējā KP priekšsēdētāja Ieva Jaunzeme piekrita kļūt par Labklājības ministrijas valsts sekretāri. Šos pienākumus viņa sāka pildīt no 15.februāra. Līdz jaunā KP priekšsēdētāja apstiprināšanai Ministru kabinets februārī šajā amatā iecēla padomes locekli Dzintaru Striku.

KP priekšsēdētājs plāno, vada un organizē iestādes darbu un nodrošina tās darbības tiesiskumu, rīkojas ar iestādei piešķirtajiem finanšu līdzekļiem un atbild par to izlietojumu, vada un organizē padomes sēdes un sanāksmes, ieceļ amatā, pieņem darbā un no amata atbrīvo iestādes ierēdņus/darbiniekus un pilda citus uzdevumus, kas noteikti amata aprakstā, KP nolikumā un citos normatīvajos aktos.


Написать комментарий