Daugavpiliešiem tiek piedāvāta iespēja 3 stundas atpūsties Zarasos

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pagājušajās brīvdienās Lietuvas pilsēta Zarasai svinēja savas kūrorta tradīcijas 80 gadu jubileju un jaunās vasaras sezonas sākumu.

Pilsētas mērs Arnoļdas Abramavičus žurnālistiem pastāstīja, ka Zarasai pašvaldība cer uz stratēģisko sadarbību ar Daugavpili: «Mēs vēlamies parādīt mūsu kaimiņiem visu to labāko, kas mums ir. Vasarā gandrīz katru nedēļu Zarasajā notiek pasākumi, bet augustā notiks divi lieli starptautiskie rokfestivāli «Galapagi /Roka naktis» un «Mėnuo juodaragis», kuri tradicionāli norisināsies Dīdžeju salā Zarasas ezerā».

Investīciju nodaļas vadītāja Ingrīda Tatarune teica, ka nesenā krīze, kuras rezultātā strauji samazinājās cenas, ļāva ierīkot pilsētā dažus tūrisma objektus. To starpā tika ierīkota strūklaka, kas atrodas Zarasas ezerā, 1,5 km garu krasta gājēju celiņš ar nosaukumu «Promenāde» un panorāmas rats, no kura 17 metru augstumā var vērot satriecošu ezera skatu. Šo vietu ir iecienījuši ne tikai paši lietuvieši, bet arī jaunlaulātie no Daugavpils, kas atbrauc gan nofotografēties, gan atstāt tradicionālus slēdžus uz margām.

Investīciju nodaļas vadītāja ar lepnumu atzīmēja, ka viņu jaunais panorāmas rats ne tikai iekļuva 25 labākajos tūrisma objektos Eiropas konkursā, izkonkurējot to 360 dalībnieku vidū, bet arī ir iekļauts Lielajā Baltijas tūrē.

Sakarā ar to, ka Daugavpils ir tuvākā liela pilsēta, Zarasai pašvaldība nopietni apsver domu, kā varētu piesaistīt lielāku tūristu skaitu no mūsu pilsētas. Zarasai mērs atzīmēja, ka galvenais uzdevums ir izdarīt tā, lai daugavpilieši brauktu uz 3 stundām šeit atpūsties. Tiek izstrādāta tiešo vasaras autobusu reisu koncepcija, lai Daugavpils iedzīvotāji varētu ātri un ērti tikt līdz Zarasas ezera pludmalei vai apmeklēt pasākumus.

Pašvaldība cenšas Zarasai padarīt par mūsdienīgu un populāru kūrortu, tāpēc tuvākajā laikā pludmale tiks aprīkota ar labākajiem Lietuvā tramplīniem, tauvas trasi, ūdens sporta centru, kafejnīcu utt. Kā arī tiek plānots izveidot kalnu slēpošanas trasi, daudzfunkcionālas slēgtas sporta zāles, lai piesaistītu gan profesionālus sportistus, gan aktīvās atpūtas cienītājus.

Nav izslēgts, ka drīzumā daugavpilieši vasaras atpūtu baudīs nevis Stropu ezera krastos, bet populārajā kūrortā Zarasajā.



Написать комментарий