Organizētāji pastāstīja, kāpēc 9. un 10.jūniju ir vērts pavadīt Daugavpilī 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 28.maijā, vietējiem MSL prezentēja Pilsētas svētku Daugavpilī programmas pēdējo variantu. Šogad Pilsētas svētku devīze būs «Sports un mūzika». Pilsētas 373 gadu dzimšanas dienai veltītie pasākumi notiks 2012.gada 4.-10.jūnijā.

Preses konferencē, kas tika veltīta Pilsētas svētkiem, vicemērs Vitālijs Azarevičs pastāstīja, ka ir priecīgs, ka Pilsētas svētki ilgs veselu nedēļu, un organizatori cer, ka visi ieplānoti pasākumi notiks un sapulcēs lielu skatītāju skaitu. Vicemērs piebilda, ka šogad svētkos piedalās dalībnieku rekordskaits.

Svētku svinēšana sāksies pirmdien, 4.jūnijā, kad dažādi pasākumi notiks mikrorajonos. Darbdienu dienas laikā notiks dažādas sacensības, bet vakaros – koncerti. Svētku kulminācija notiks 9. un 10.jūnijā, kad tiks rīkots lielākais pasākumu skaits. Par lielu notikumu kļūs Eiropas čempionāts snūkerā, kas notiks no 4. līdz 15.jūnijam.

Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska, stāstot par ieplānotājiem pasākumiem, aicināja pilsētniekus un pilsētas viesus ne tikai apmeklēt koncertus un sacensības, bet arī apskatīt sportistu svinīgu gājienu, kas solās būt ļoti krāšņs notikums, jo tajā piedalīsies pusotrs tūkstotis sportistu. Kā arī E.Kleščinska aicināja piedalīties dievkalpojumā, kas notiks 10.jūnijā plkst.12:00 Romas katoļu baznīcā.

Savukārt, svētku režisors Jānis Butkevičs paziņoja, ka šogad ir saņemti daudzi piedalīšanās pieteikumi ne tikai no Daugavpils kolektīviem, bet arī no apkārtējām pilsētām un novadiem. Uzstāsies arī pietiekami pazīstami kolektīvi – konkursu «Eirovīzija» un «Jaunais vilnis» atlašu kārtas dalībnieki. Sestdien, 9.jūnijā, pilsētā tiks uzstādītas 5 skatuves, uz kurām notiks dažādu mūzikas žanru koncerti. Piemēram, muzeja pagalmā uzstāsies rokkolektīvi, bet Dubrovina parkā – dziedošie kolektīvi, Viestura un Rīgas ielu krustojumā – deju kolektīvi.

Par kulmināciju kļūs Oļega Gazmanova koncerts, kurš uzstāsies laukumā, pēc kā notiks svinīgā uguņošana.

Organizatori atzīmē, ka svētku programma ir pilnvērtīga un radoša, tāpēc jebkurš, pat tas, kuram nav nekāda sakara ar sportu, atradīs kaut ko sev piemērotu un interesantu. Tik daudz sporta pasākumu nebija nevienos Pilsētas svētkos, atzīmē organizatori. Šoreiz programmā tika iesaistīts 161 radošais kolektīvs un vairāk par pussimts sporta grupu.

Turklāt, uz Pilsētas svētkiem atbrauks 6 delegācijas no brālības pilsētām, kuri uzstāsies speciālajā koncertā, pārstāvot 5 valstis. Šie kolektīvi uzstāsies arī 10.jūnijā plkst.19:00 Vienības laukumā.

Svētku organizatori, prezentējot pagaidu rezultātus, apmainījās ar pateicībām par piedalīšanos dažādu pasākumu organizēšanā, izteica cerību par labiem laika apstākļiem un uzaicināja visus apmeklēt plānotos pasākumus.

Kā kļuva zināms, svētku dienās tiks organizēti sabiedriskā transporta papildus reisi. Organizatori apsolīja, ka visdrīzāk brauciens sabiedriskajā transportā būs bezmaksas.

Ar pasākumu plānu var iepazīties pilsētas domes mājas lapā un, protams, portālā Gorod.lv. Atsevišķas programmiņas izprintētā veidā (15 tūkstoši eksemplāru) var saņemt visos pasākumos, kas notiks mikrorajonos, Tūrisma informācijas centrā, pašvaldības iestādēs. Informācijas stendi šonedēļ parādīsies Rīgas ielā un tramvaju pieturās.


Написать комментарий

heehhh... forša bilde... Nauris kā vienmēr izskatās visaristokrātiskākais!!! :)