No šodienas rekonstrukcijas dēļ ir slēgta dzelzceļu pārbrauktuve Malu ielā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

No šodienas rekonstrukcijas dēļ autotransportam ir slēgta dzelzceļu pārbrauktuve Malu ielā. Tiesa, to neizjauks līdz centrālās maģistrāles Daugavpils – A13 trase renovācijas pabeigšanai.

Maija sākumā par pārbrauktuves slēgšanu pastāstīja Latvijas dzelzceļa pārstāvji. Tad arī LDz Ceļu distances vadītājs Vladlens Makedons paziņoja žurnālistiem, ka ir izstrādāts pārbrauktuves rekonstrukcijas projekts, kas ir saskaņots ar pilsētas vadību un ievēro visus nepieciešamos drošības jautājumus.

Tāpēc drīzumā daugavpiliešu ērtībai tiks izveidots gājēju un velosipēdistu labirints. Tiks ierīkotas attiecīgas apmales un norobežojumi. Tas būs ne tikai droši, bet arī skaisti.
Atgādināsim, ka pārbrauktuves slēgšanu dzelzceļnieki pamatoja ar 3 argumentiem. Pirmkārt, ar Ministru kabineta noteikumiem, saskaņā ar kuriem pārbrauktuve ir jāslēdz, ja divu kilometru attālumā atrodas viadukts. Otrkārt, pēdējā laikā vilcienu satiksme šajā pārbrauktuvē palielinājās, un tādēļ to ir nepieciešams ļoti bieži slēgt. Un treškārt, pārbrauktuvi bieži vien izmanto, vedot bīstamās kravas, piemēram, amiaku, naftas produktus un gāzi, kas var apdraudēt pilsētnieku drošību. Turklāt Dzelzceļš ietaupīs finanšu līdzekļus, jo pēdējā laikā ir būtiski palielinājies pārvadājumu apjoms Daugavpils dzelzceļu mezglā.


Написать комментарий