Policija izmeklēs mēnesi nepamanīta pacienta līķa atrašanu slimnīcas teritorijā

foto Ģirts Konstants
foto Ģirts Konstants

Policija sākusi izmeklēšanu par traģisku un šokējošu gadījumu – aptuveni mēnesi pēc izrakstīšanas no slimnīcas un pazušanas bez vēsts tuvinieku meklēto vīrieti atrod šīs pašas slimnīcas teritorijā mirušu.

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Komunikācijas nodaļas vadītāja Ieva Stibe portālam "Delfi" apliecināja, ka slimnīcas teritorijā tiešām atrasts miris vīrietis. Mirstīgās atliekas teritorijā nebija pamanītas ilgāku laiku, jo atradās kādas slimnīcas ēkas sētas pusē, padziļinājuma zem pirmā stāva loga.

Stibe norādīja, ka slimnīca nesniedz informāciju par pacientiem, tāpēc plašāk par šo gadījumu pastāstīt nevarēja, norādot, ka tagad to izmeklē policija.

Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību, portālam "Delfi" apliecināja Rīgas reģiona policijas pārstāvis Toms Sadovskis. Policija nozīmējusi ekspertīzi, lai noskaidrotu vīrieša nāves apstākļus. Plašāku informāciju policija pagaidām neatklāj.

Vīrieša mirstīgās atliekas atrastas maija vidū. Par viņa pazušanu tuvinieki ziņojuši aprīlī. Vīrietis 12.aprīlī bija nokritis kāpņu telpā un stipri sasitis galvu, pārsitot kreiso uzaci. Tāpēc viņš nogādāts slimnīcā. Nākamajā dienā vīrieti no slimnīcas izrakstīja, nosakot viņam diagnozi – viegls smadzeņu satricinājums ar reiboņiem. Taču tuvinieki vēstīja, ka mājās vīrietis nepārnāca.

Pazudušā vīrieša sieva Latvijas Radio ziņām stāstījusi, ka nākamajā dienā viņa interesējusies slimnīcā un saņēma atbildi, ka vīrs no rīta izrakstīts. Kad vīrs neparādījās ne tajā, ne nākamajā dienā viņa lūdza policiju sākt meklēšanu.

"Es pati apstaigāju morgus un slimnīcas, vaicāju - varbūt ir kāds pacients, kurš nevar pateikt savu vārdu? Meklēšana ilga mēnesi un tad policija viņu atrada. Atrada mirušu Stradiņa slimnīcas teritorijā," intervijā radio stāstījusi sieviete. Vīrs esot palaists mājās pusnaktī.

"Ārsts saka - paskatieties, re kur izraksts, viņu izrakstīja tajā pat dienā. Viņam ir smadzeņu satricinājums, viņš zaudējis daudz asinis, jo kamēr ātrie viņu aizveda kāpnes un istaba bija vienās asinīs, bet viņu pusdivpadsmitos naktī izmet ārā! Nevienam nepiezvanīja, lai varētu aizbraukt pakaļ," intervijā radio sašutumu paudusi mirušā vīrieša sieva.


Написать комментарий