'Latvijas Balzama' apgrozījums pirmajā ceturksnī kāpis par 15%

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Alkoholisko dzērienu ražotāja AS "Latvijas Balzams" apgrozījums šā gada pirmajos trīs mēnešos palielinājies par 15% salīdzinājumā ar tādu pašu laika posmu pērn, liecina uzņēmuma paziņojums "NASDAQ OMX Riga" biržā.

Uzņēmuma neauditētais apgrozījums 2012.gada pirmajā ceturksnī bija 15,3 miljoni latu. Apgrozījums vietējā tirgū palielinājies par 20%, eksporta tirgū pieaudzis par 12,5%, arī eksports palielinājies par 13%.

Apgrozījuma pieaugums saistīts ar mērķtiecīgu tirgus attiecību veidošanu ar sadarbības partneriem galvenajos preču noieta tirgos. Galvenie eksporta virzieni bijuši Baltijas valstis, Krievija, Nīderlande un Skandināvija, paralēli aktīvi norisinājusies jaunu eksporta tirgu apgūšana, piemēram, Slovākijas, Slovēnijas, Kazahstānas un Beļģijas.

Pārskata perioda neauditētā peļņa ir 313 000 latu, kas ir par 3% mazāk nekā 2011.gada pirmajā ceturksnī. Peļņas samazinājums pret iepriekšējā gada salīdzināmo periodu saistīts ar produkcijas izejvielu sadārdzinājumu un atšķirīgu kopējā pārdošanas apjoma sadalījumu starp produktu kategorijām.

Tāpat pirmajā ceturksnī nodokļos valsts budžetā "Latvijas Balzams" ieskaitījis 9,3 miljonus latu, tai skaitā 6,8 miljonus latu kā akcīzes nodokli.

Kā norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš, šogad kopumā "Latvijas Balzama" prioritātes būs tālāka ražošanas un loģistikas izmaksu kontrole, optimizācija un ražošanas efektivitātes paaugstināšana, sabiedrības konkurētspējas palielināšana.

Jau ziņots, ka "Latvijas Balzama" auditētais apgrozījums pērn bijis 46 miljoni latu, kas ir 12% samazinājums salīdzinājumā ar 2010.gada auditēto apgrozījumu - 52,25 miljoniem latu.

Uzņēmuma auditētā peļņa pērn bijusi 3,65 miljoni latu salīdzinājumā ar 3,92 miljonu latu peļņu 2010.gadā.

"Latvijas Balzams" dibināts 1900.gadā, esošo nosaukumu ieguvis 1970.gadā. Uzņēmums ražo vairāk nekā 130 dažādu nosaukumu dzērienus.

"Latvijas Balzama" lielākais akcionārs ir kompānija "SPI Regional Business Unit BV", kam pieder 89,53% akciju.


Написать комментарий