Mečislavs Truskovskis: Lai cīnītos pret vandālismu kapsētās, būtu labi ierīkot tur videokameras

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Tiek uzskatīts, ka par to, cik sabiedrība ir civilizēta, var spriest pēc tās attieksmes pret neaizsargātiem locekļiem un tā, kādā stāvoklī atrodas kapsētas. Diemžēl, mūsu sabiedrību ir grūti nosaukt par civilizētu, jo vandālisma gadījumi kapsētās kļuva par ikdienišķo parādību.

Uzņēmuma Labiekārtošana-D Apbedīšanas pakalpojumu nodaļas vadītājs Mečislavs Truskovskis Gorod.lv pastāstīja, ka tie, kas vēlas viegli nopelnīt naudu, krāsaino metālu zog visur, zog pat kapsētas iežogojumus, krustus, pieminekļu elementus u.tt. «Bija pat gadījumi, kad mēģināja nozagt enkuru no mičmaņa Šiško iežogojuma pēc tam, kad tas tika sakārtots. Mūsu darbinieki palīdzēja ļaundarus apturēt.

No kara ārsta kapa, kas atrodas Garnizonu kapsētā un kurš pēc manas iniciatīvas tika sakārtots, pēc pāris dienām nozaga visu iežogojumu. Izrādījās, ka pirms sakopšanas krūmi to aizsedza no huligāniem», - paziņoja Mečislavs Truskovskis.

Daugavpils municipālā policija pašlaik ir iekļāvusi savā maršrutā arī kapsētu teritorijas, jo ļaundari joprojām cenšas iedzīvoties uz svešas nelaimes. Pēc apbedīšanas pakalpojumu nodaļas vadītāja domām, būtu lietderīgi kapsētās ierīkot videokameras, lai novērstu vandālisma aktus.

Truskovska kungs pastāstīja, ka personīgi apbraukāja visus krāsaino metālu pieņemšanas punktus, kuros viņam apzvērēja, ka nepieņem no klientiem «kapsētas metālu».
«Diemžēl, Daugavpils kapsētas apkalpo tikai 5 sētnieki un 5 racēji, bet bieži vien dienā notiek līdz pat 13 bērēm. Mēs fiziski nespējam visu paspēt, kaut arī ļoti cenšamies.
Šogad esam daudz izdarījuši – ierīkojuši biotualetes, remontējam ūdens stabiņus. Plānojam pacelt grunti Grīvas kapsētā, lai novērstu teritorijas appludināšanu, kas notiek katru gadu», - atzīmēja Truskovska kungs.


Написать комментарий