760 Daugavpils bērni varēs atpūsties pašvaldības organizētajās nometnēs

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šovasar Daugavpils pašvaldība tradicionāli organizē skolēniem domātas 19 nometnes. 3 nometnes darbosies augustā, 5 – jūlijā un 11 – jūnijā. Kopumā nometnes apmeklēs 760 bērni, sākot ar pirmsskolas vecuma bērniem un beidzot ar 6.-7.klašu skolēniem.

Jauniešu departamenta darbiniece Irēna Ivanova portālam Gorod.lv pastāstīja, ka ceļazīme dienas nometnē šogad maksās 40 latus, diennakts jātnieku nometnē – 100 latus, kara nometnē – 60 latus.

Nometnes uz skolu un jauniešu centru bāzēm tiks organizēti dažādos mikrorajonos – Jaunajā Forštadtē, Ķīmijā, LRR, kā arī centrā. Šogad nometnēs strādās viens pedagogs uz 10 bērniem, nevis uz 15, kā bija agrāk. Šajā sakarā tiek plānots, ka process tiks labāk organizēts.

Šovasar nometnes apmeklēs arī bērni no sociālajām ģimenēm, kurus agrāk pieņemt nometnēs nevēlējās. Taču, kā atzīmēja, I.Ivanova, tie ir tādi paši bērni kā visi pārējie, tāpēc viņiem ir tiesības izmantot iespējas, kuras piedāvā pašvaldība.

Šogad nopirkt rezervēto ceļazīmi var tikai ar pārskaitījumu. Ceļazīmju rezervēšana un pirkšana turpinās. I.Ivanova paziņoja, ka, diemžēl, visiem interesentiem nometnēs vietu nepietiks, jo sakarā ar statistikas trūkumu, no kuras varētu uzzināt, kādam bērnu skaitam nepietika vietu pagājušajā gadā, šogad tika nolemts organizēt tādu pašu nometņu skaitu kā pagājušajā vasarā. Šogad departaments reģistrēs visus interesentus, un uz šo datu pamata tiks plānotas nometnes nākamgad.

Sīkāku informāciju par nometnēm var atrast Jauniešu departamenta mājas lapā jaunatne.daugavpils.lv.


Написать комментарий