Uz Daugavpils universitātes rektora amatu pretendē tikai viens kandidāts

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Jau trešdien, 30.maijā, Daugavpils universitātes Konstitūcijas padome izvēlēsies mācību iestādes jauno rektoru. Izrādās, ka uz šo goda amatu, kas prasa arī daudz atbildības, pretendē tikai viens cilvēks – esošais DU vadītājs, akadēmiķis un profesors Arvīds Barševskis.

Sapulcē, kas notiks 30.maijā plkst.14:00 DU jaunajā korpusā, sākumā tiks uzklausīta rektora atskaite par padarīto darbu, pēc tam notiks universitātes rektora vēlēšanas un tiks apspriesti dažādi jautājumi.
Latgales lielākās universitātes rektora vēlēšanas, saskaņā ar Daugavpils universitātes nolikumu, notiek reizi 5 gados. Rektors šo amatu var ieņemt ne vairāk kā divus termiņus. Tāpēc esošajam rektoram Barševskim ir visas tiesības izvirzīt savu kandidatūru DU rektora matam, jo viņš ieņem vadītāja vietu tikai 5 gadus.
Kandidāts uz rektora amatu piedāvāja savu vadības plānu 2012.-2017.gadam, saskaņā ar kuru plāno turpināt attīstīt zinātnes un mākslas pamatvirzienus, atbalstīt zinātnisko, pētniecisko un akadēmisko darbu, radošo iniciatīvu, sadarbību un jaunās idejas utt.
Jāatzīmē, ka kandidatūru uz rektora amatu var izvirzīt gan DU Senāts, kādas fakultātes vai nodaļas akadēmiskā personāla kopsapulce, gan fakultātes studentu kopsapulce, ja tajā piedalās ne mazāk kā puse visu pilnā laika programmas studentu.

Kā arī pretendentam ir tiesības pašam izvirzīt savu kandidatūru vai piekrist pretendēt, ja to rakstiski atbalsta ne mazāk ka 50 DU akadēmiskā personāla locekļu. Pēc tam Daugavpils universitātes Senāts izveido vēlēšanu komisiju, kura arī nodarbojas ar rektora vēlēšanām.


Написать комментарий