Sprādzienā tirdzniecības centrā Kenijā desmitiem ievainoto

foto kenya-advisor.com
foto kenya-advisor.com

Sprādziens pirmdien satricinājis tirdzniecības centru Kenijas galvaspilsētā Nairobi, 33 cilvēki ir ievainoti, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sprādziena iemesls vēl nav noskaidrots. Sākotnēji policija tajā vainoja elektroapgādes sistēmas problēmas, bet vēlāk pieļāva, ka sprādziena iemesls varētu būt noziedznieku atstāts paštaisīts spridzeklis. "Notikuma vietas apskate norāda uz to, ka ir maz iespējams, ka tas ir bijis parasts spridzeklis," pavēstīja policijas pārstāvis Eriks Kirathe.

Sprādziena vilnis ir izmētājis apavus un apģērbus caur veikala logiem uz ielas. Šķembas lielajā sprādzienā lidojušas dažādos virzienos, ievainojot tuvumā esošos cilvēkus, stāsta aculiecinieki.

Ka sprādzienam varētu būt saistība ar teroristu tīklu "Al Shabab", norādījis premjerministrs Raila Odinga. Kaimiņos esošajā Somālijā bāzētā teroristu grupa ir draudējusi ar izbrukumiem Kenijai par tās karavīru nosūtīšanu uz Somāliju. Pēdejo mēnešu laikā Kenijā notikuši jau vairāki sprādzieni, kuros bojā gājuši cilvēki.

Jau vēstīts, ka Kenija uz Somāliju pagājušajā gadā ir nosūtījusi simtiem karavīru pēc tam, kad strauji pieauga cilvēku nolaupīšanas gadījumu skaits Kenijā.


Написать комментарий