V.Širjakovs: Ceļu būvnieki, kas ir iesaistīti eiroprojektos, tiek stingri kontrolēti

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, Daugavpilī tiek turpināti darbi pilsētas infrastruktūras rekonstrukcijas otrās kārtas ietvaros. Šajā kārtā ietilpst Pumpura iela, Kauņas ielas divi posmi ( no Jātnieku ielas līdz Miera ielai un no Jātnieku ielas līdz Višķu ielai), Jātnieku, Imantas, Vienības ielas.

Jūnija vidū ekspluatācijā tiks nodotas Imantas, Jātnieku, Kauņas (no Jātnieku līdz Miera) ielas. Darbi šeit ir gandrīz pabeigti, seguma pēdējā kārta ir ielikta. Bet Vienības un Pumpura ielu rekonstrukcijas termiņi netiek ievēroti (darbus veic firma «Gādība»).

Atgādināsim, ka jaunu ielu garantijas termiņš ir 5 gadi. Šajā laikā visi veikto darbu trūkumi tiks novērsti uz darbuzņēmēju rēķina. Un izskatās, ka bez trūkumiem neiztikt, jo, piemēram, Vienības ielā uz trotuāra vietām sāk izjukt plāksnītes, kas tika ieliktas pagājušajā gadā.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, komentējot eiroprojektu ietvaros notikušos ielu būvniecības darbus, paziņoja, ka būvnieki, kas veic darbus eiroprojektu ietvaros, nevar nepabeigt kādus noteiktus darbus, piemēram, neielikt seguma pēdējo kārtu, jo darbus uzrauga projekta autors, kuram nav nekādu saistību ar domi, tehniskās uzraudzības pārstāvji utt. Pēc tam darbus pieņem pieņemšanas komisija, bet vēlāk atbrauc Eiropas Komisija, kas kontrolē projektus.

Piemēram, nesen Daugavpilī bija ieradusies komisija, kas novērtēja infrastruktūras rekonstrukcijas pirmās kārtas darbus, kurā ietilpa kompleksās renovācijas vai rekonstrukcijas darbi Valmieras, Šūņu, Tukuma, Baznīcas, Valkas, Amatu, Ūdens, Gaismas ielās. Komisijas locekļi izteica nelielas piezīmes un pieņēma darbus.


Написать комментарий