Unikāls 'Ferrari SP12 EC' speciāli Ērikam Kleptonam

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Kompānija "Ferrari" publicējusi oficiālo informāciju un attēlus ar unikālu "SP12 EC" spēkratu, kas izgatavots pēc mūziķa Ērika Kleptona individuāla pasūtinājuma.

Vienā eksemplārā izgatavotais "Ferrari SP12 EC" tapis, itāliešu autoražotājam sadarbojoties ar vietējo dizaina kompāniju "Pininfarina". Automobilis izgatavots uz "Ferrari 458 Italia" modeļa bāzes.

Detalizētāku informāciju par "Ferrari SP12 EC" tehniskajiem risinājumiem ražotājs neatklāj. Pēc provizoriskas informācijas, tas aprīkots ar standarta "458 Italia" dzinēju – 4,5-litru V8 benzīna motoru, kas attīsta 570 ZS un 540 Nm. Līdz 100 km/h standarta modelis paātrinās aptuveni 3,4 sekundēs un maksimāli sasniedz 325 km/h.

Kā atsevišķiem medijiem tapis zināms, Kleptons sākotnēji vēlējies, lai šo spēkratu aprīko ar sešlitru V12 dzinēju. Turklāt unikālā superauto dizainā izmantotas aprises no 70. gadu beigu "512 BB" modeļa, kas savulaik mūziķim esot bijis īpašumā trīs eksemplāros. Lai arī ražotājs neatklāj šī projekta izmaksas, nozares speciālisti lēš, ka Kleptonam tas izmaksājis vairāk nekā trīs miljonus eiro.


Написать комментарий