Bērziņš idejas par Latgales atdalīšanu vērtē kā neloģiskas un utopiskas

foto Saeima
foto Saeima

Valsts prezidents Andris Bērziņš ideju par Latgales atdalīšanu no valsts vērtē kā neloģisku un utopisku.

Kā ziņots, publiski šī ideja tiek saistīta ar krievu tiesību aktīvista Vladimira Lindermana jau reģistrētās partijas 13.janvāra kustība nosaukuma maiņu, un partijas rindu kuplināšanu ar Osipova partijas biedriem.

"Partijas dibinot jau visādus brīnumus izgudro," šodien pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski (V) žurnālistiem sacīja Bērziņš.

Kā ziņots, TV3 raidījums Nekā personīga vēstīja, ka Lindermans sestdien mēģinājis nodibināt savu partiju. Partijas "Par dzimto valodu" dibināšanas kopsapulci biedrības Dzimtā valoda birojā Vecrīgā Lindermans bija sasaucis slepeni, neinformējot masu medijus. Uz kongresu bijuši uzaicināti uzticamākie krievu valodas atbalsta kustības dalībnieki, tai skaitā liela daļa no Daugavpils. Kopumā ieradušies 80 cilvēki. Starp jaunā politiskā spēka līderiem bija Lindermans, Jevgēņijs Osipovs un jurists Illarions Girss.

Savukārt Lindermans aģentūrai LETA skaidroja, ka sestdien nav noticis partijas dibināšanas kongress, bet gan partijas 13.janvāra kustības sapulce, kurā tika pieņemts lēmumus mainīt partijas nosaukumu, kā arī notikusi jaunu biedru pievienošanās partijai. Partijai pievienojušies arī daudzi Osipova partijas biedri, tostarp tās vadītājs Jevgēņijs Osipovs, stāstīja Lindermans, taču viņš nevarēja pateikt, cik daudz cilvēku pievienojušies viņa partijai un cik kopumā tajā patlaban ir biedru.

Jaunais partijas 13.janvāra kustība nosaukums ir Par dzimto valodu, sacīja Lindermans, kurš arī turpmāk būs šīs partijas vadītājs.

Lindermans arī pastāstīja, ka sapulcē ir pieņemts lēmums startēt 2013.gada pašvaldību vēlēšanās. Tāpat partija Par dzimto valodu vienojas par morālo atbalstu kustības Par vienlīdzīgām tiesībām iniciatīvai, kurā tiek vākti paraksti referenduma rīkošanai par pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem. Lindermana partija arī nolēmusi atbalstīt parakstu vākšanu par 11.Saeimas atlaišanu, ko iniciējusi Latvijas Neatkarīgo arodbiedrību konfederācija.

Vasaras laikā nozīmīgi partijas pasākumi nav plānoti un intensīvs darbs sāksies rudenī, norādīja Lindermans.


Написать комментарий