Slāvu kultūras dienās Krievu nams apbalvoja visus savus konkursantus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Jau nedēļu Daugavpilī notiek Slāvu kultūras dienas, kuras šogad ietvēra visu Latgales reģionu. Šo dienu ietvaros šodien Latgales centrālās bibliotēkas lasītāju zālē notika apbalvošanas ceremonija, kurā tika pasniegtas balvas dažādu radošu konkursu dalībniekiem, konkursus gada laikā rīkoja Daugavpils Krievu nams.

Tika apbalvoti vairāk kā 20 dažāda vecuma skolēni. Jaunākajai konkursu dalībniecei nesen palika 8 gadi, bet vecākā pabeidz 11.klasi. Krievu kultūras centra konkursos piedalījās ne tikai dažāda vecuma bērni, bet arī dažādu nacionalitāšu bērni, demonstrējot integrācijas sabiedrībā piemēru, par kuru pēdējā laikā daudz runā politiķi.

Medumu vidusskolas 11.klases skolniece Milana Loča Gorod.lv pastāstīja, ka skolā viņa mācās latviešu valodā, bet viņai ļoti patīk krievu dzeja, it īpaši Aleksandra Puškina daiļrade. «Mājās daudz runājām krieviski, bet mācos es latviešu valodā. Tas man netraucē, bet, tieši otrādi, palīdz. Piemēram, es piedalījos vienā konkursā un vinnēju braucienu uz Sanktpēterburgu. Pēc skolas beigšanas plānoju apgūt tulkotāja profesiju»,- pastāstīja Milana.

Krievu nama vadītāja Geroida Bogdanova un viņas vietnieks Jurijs Jermakovs tradicionāli pasniedza lielu maizes klaipu LCB direktorei Jeļenai Šapkovai, bet konkursu laureātiem – krāsainos diplomus un piemiņas balvas. Apbalvoto vidū bija Biržu pamatskolas 4.-5.klašu skolēni, Valsts ģimnāzijas skolēni, Daugavpils 10., 13., 16., 3., 6. Vidusskolu skolēni, kā arī Centra ģimnāzijas un Sventes vidusskolas skolēni.

Visvairāk dalībnieku bija daiļliteratūras lasīšanas konkursā «Būsim kā saule», kas tika veltīts krievu dzejas «sudraba laikmetam». Nepalika bez balvām arī konkursu «Pilnais gads» un «Krievu dziesma» laureāti.

Skatītāju un laureātu labo noskaņojumu nodrošināja 16.vidusskolas deju ansambļa uzstāšanās, kas dejoja kadriļu, un konkursantu jautās dziesmas.

Nobeigumā Geroida Bogdanova visiem novēlēja entuziasmu, radošo garu un aktīvu piedalīšanos jaunajos konkursos. Šodien Krievu namā Slāvu kultūras dienu ietvaros notiks vēl viena apalvošanas ceremonija, kurā apbalvos aptuveni 90 dažādu Puškinam veltīto konkursu dalībnieku.



Написать комментарий