Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāvēs trīs BMX braucēji

foto bmxlatvia.com
foto bmxlatvia.com

Latvija būs starp tām valstīm, kuru Londonas olimpiskajās spēlēs pārstāvēs trīs BMX braucēji. Tas kļuvis skaidrs pēc tam, kad publicēts jaunais Nāciju rangs, kurā Latvija saglabājusi ceturto pozīciju.

Neskatoties uz Pekinas olimpisko spēļu čempiona Māra Štromberga neveiksmi pasaules čempionātā, Latvijas izlase Nāciju rangā saglabājusi ceturto vietu. Savas vietas rangā saglabājušas arī Austrālija, ASV, Francija, Nīderlande, Kolumbija, Jaunzēlande un Vācija. No desmitās pozīcijas uz devīto pakāpusies Itālija, bet no vienpadsmitās uz desmito Argentīna.

Ceturtā vieta rangā ļaus Latvijas izlasei uz Londonas olimpiskajām spēlēm vest trīs braucējus. Divas pozīcijas, visticamāk, jau ir aizņemtas, tās ieņems Māris Štrombergs un Edžus Treimanis. Trešā vieta gan pagaidām vēl ir brīva.

Individuālajā rangā Māris Štrombergs zaudējis trīs vietas un šobrīd ieņem sesto pozīciju, bet par ranga līderi kļuvis 2012. gada pasaules čempions Sems Vilobijs. No 11. un 10. vietu izdevies pakāpties Edžum Treimanim. Labāko 20 braucēju vidū atrodams arī Riharda Veides vārds.

Pavisam Londonā startēs 32 labākie BMX meistari. Pa trim pārstāvjiem būs ranga 1.-5. vietu īpašniecēm jeb Austrālijai, ASV, Francijai, Latvijai un Nīderlandei. Divus sportistus varēs deleģēt ranga 6.-8. vietu īpašnieces jeb Kolumbija, Jaunzēlande un Vācija. Pa vienam BMX braucējam būs 9.-11. vietu īpašniecēm jeb Itālijai, Argentīnai un Kanādai. No pārējām valstīm, kas nav tikušas ranga 11 labāko valstu skaitā, tiks sadalītas vēl sešas ceļazīmes, izejot no PČ rezultātiem. Tāpat viena vieta tiks garantēta mājiniecei Lielbritānijai un vēl viena ceļazīme tiks piešķirta kā "wild card". Londonas Olimpiskajās spēlēs 8. augustā notiks kvalifikācija, 9. augustā 1/4 fināli, bet 10. augustā pusfināli un fināls.

29.05.2012 , 19:15

sportacentrs.com


Написать комментарий