Vairākas Rietumvalstis izraida Sīrijas diplomātus

foto halait.deviantart.com
foto halait.deviantart.com

Vadošās Rietumvalstis, reaģējot uz piektdienas slaktiņu Houlas apkārtnē Sīrijā, kurā nogalināti 108 cilvēki, paziņojušas par Sīrijas diplomātu izraidīšanu. Par to otrdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Par diplomātu izraidīšanu no savām teritorijām paziņojušas Francija, Lielbritānija, Vācija, Itālija un Kanāda.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru BNS jau vēstīja, ka vardarbībā Sīrijā piektdien nogalināti vairāk nekā 100 cilvēki. Pēc Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" ziņām, no tiem 90 cilvēku, tostarp 25 bērni, zaudējuši dzīvību, Sīrijas armijai apšaudot Hulas pilsētu Homsas provincē. Savukārt lielākā opozīcijas spēku apvienība "Sīrijas Nacionālā padome" paziņoja, ka Hulā nogalināti vairāk nekā 100 cilvēki, no kuriem puse esot bērni.

ANO Drošības padome svētdien vienbalsīgi pieņēma nesaistošu paziņojumu, stingri nosodot Sīrijas valdību par artilērijas lietošanu slaktiņā Hulas pilsētā, kurā piektdien nogalināti vismaz 108 cilvēki un ievainoti 300.

Sīrijas Ārlietu ministrija svētdien paziņoja, ka valdība "nepavisam" nav vainojama Hulas slaktiņā. Sīrijas vēstnieks ANO Bašars Džaafari pēc tam sacīja, ka apgalvojumi par Sīrijas valdības atbildību par šo slaktiņu ir daļa no dažu ANO Drošības padomes dalībvalstu "melu cunami" pret Damasku un mēģinājumiem maldināt starptautisko sabiedrību par Sīrijas valdības lomu.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Saskaņā ar "Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas" datiem tajos gājuši bojā vairāk nekā 12 000 cilvēku, no kuriem vairāk nekā 900 zaudējuši dzīvību pēc tam, kad 12.aprīlī stājās spēkā pamiers. Sīrijas režīms tiek apsūdzēts asiņainā protestu apspiešanā, bet apgalvo, ka tā spēki cīnās pret bruņotiem kaujinieku formējumiem, kas esot nogalinājuši vairāk nekā 3000 Sīrijas karavīru.


Написать комментарий