Potenciālie vecāki iepazīstas ar bērnu, kurš aprīlī tika atstāts Daugavpils baby-box

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils Bāriņtiesas priekšsēdētāja Inga Cauņa portālam Gorod.lv paziņoja, ka ministrija potenciālajiem vecākiem ir izsniegusi atļauju iepazīties ar puisīti, kas šī gada 25.aprīlī tika atstāts glābšanas šūpulītī baby-box.

Atgādināsim, ka 25.aprīlī slimnīcas darbinieki glābšanas šūpulītī atrada puisīti, kas svēra 3 100 kg. Apskates laikā tika konstatēts, ka bērns ir vesels un ir aptuveni divas nedēļas vecs. Kopā ar zīdaini bija atrasta mātes zīmīte, kurā bija rakstīts, ka viņa nevar pienācīgi rūpēties par bērnu un mīlēt viņu, tāpēc uztic viņu citiem cilvēkiem.

Izrādījās, ka tiešām ir cilvēki, kas var pieņemt bērnu savā ģimenē. Puisītis, kuru apmeklē potenciālie vecāki, pašlaik atrodas Sociālās aprūpes centrā «Kalkūni», tiek risinātas visas adopcijas nianses.

I.Cauņa paziņoja, ka pirmais bērns (meitenīte), kas tika atstāts Daugavpils baby-box pagājušā gada oktobrī, jau ir adoptēts. I.Cauņa izteica lielu prieku, ka glābšanas šūpulītis Daugavpilī izglāba divus bērnus, kuriem ir tiesības ne tikai uz dzīvību, bet arī tiesības augt laimīgā un mīlošā ģimenē.
Jāatzīmē, ka Latvijā О «dzīvības logos» tika atstāti 15 zīdaiņi.


Написать комментарий