Sabiedrisko pakalpojumu regulators apstiprināja «Daugavpils siltumtīkli» jaunus tarifus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar, 30.maijā, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padome apstiprināja «Daugavpils siltumtīkli» iesniegtos apkures tarifus.

Atgādināsim, ka pirms gada – 1.jūnijā – sakarā ar ieviesto akcīzes nodokli uz gāzi tā cena pieauga. Pēc pusgada uzņēmums iesniedza saskaņošanai jaunus tarifus, jo vairs nespēja no savām rezervēm segt starpību cenā. Un tikai tagad tika pieņemts lēmums palielināt uzņēmuma tarifus.

Jāatzīmē, ka agrāk «Daugavpils siltumtīkli» jauno tarifu publiskajā apspriešanā uzņēmuma vadītājs Māris Laudiņš atzīmēja, ka tīri no matemātikas viedokļa, lai segtu nodokli, jāpalielina tarifs par 4%, bet, izvērtējot situāciju, uzņēmums atrada iespēju palielināt tarifu tikai par 0,9%, ņemot vērā gāzes cenu 210 lati par 1 000 kubikmetriem. Ja pagājušajā gadā netiktu ieviests akcīzes nodoklis uz gāzi, uzņēmuma tarifu varētu samazināt aptuveni par 2,5 %.

Pašlaik, saskaņā ar «Latvijas Gāze» prognozēm, jau jūlija mēnesī gāzes cena varētu palielināties līdz 230 latiem par 1 000 kubikmetriem. M.Laudiņš atzīmēja, ka gāzes cenas pieaugums, kuru plāno LG, varētu būt saistīts ar sezonas piegādēm, ar dolāra attiecību pret eiro u.tt. Taču uzņēmuma vadītājs atzīmē, ka ir cerība, ka prognozes nepiepildīsies, jo naftas cena pasaules biržās pēdējā laikā krītas.

Rezultātā, ja gāzes cena paliks 210 lati par tūkstoti kubikmetru, jaunais tarifs sastādīs 44,57 latus par megavatu stundā. Ja cena palielināsies līdz 230 latiem par tūkstoti kubikmetru, tarifs palielināsies līdz 47,09 latiem par megavatu stundā.

M.Laudiņš atzīmēja, ka tarifa pieaugums mūsu pilsētā, salīdzinājumā ar citām pilsētām, ir minimāls. Piemēram, uzņēmuma «Rīgas siltums» tarifi pieaugs par 1,5%, bet apkures tarifu Ventspilī tiek plānots palielināt par 18%.


Написать комментарий