„Latgales jūra” Līvānos

Šogad, visu jūniju Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centra lielajā izstāžu zālē skatāma Latgales mākslinieku gleznu izstāde „Latgales jūra”. Ideja par izstādi radās līdz ar Vislatvijas „Muzeju nakts” 2012. gada neparasto devīzi „Zilā krāsa - jūra”.

Izstāde ir par ūdeņiem agrā rīta stundā, tveicīgā pusdienlaikā vai vēlā vakarā. Izstāde ir arī par zilo krāsu un tās niansēm mūsu ikdienā. Jā, izstāde ir arī par jūru, Rāznas ezeru un citām ūdens tilpnēm. Šī izstāde ir atbilde uz jautājumu, kā jūru redz tie cilvēki, kuri dzīvo vairāku simtu kilometru attālumā no tās – jūra Latgales mākslinieku acīm.

Izstādē piedalās divdesmit deviņi mākslinieki no Latgales: Vēsma Ušpele, Andris Misāns, Daina Sproģe, Viktorija Rustamova, Kristaps Višs, Agra Ritiņa, Laura Kundziņa, Kristīne Igovena, Dana Zelča, Dārta Hapanioneka, Pāvels Ostapcevs, Vladimirs Serkovs, Aivis Pīzelis, Anatolijs Zelčs, Laima Birzniece, Jānis Anspoks, Inga Onževa, Vija Stupāne, Alīna Petkūne, Nataļja Marinoha, Māris Čačka, Una Gura, Ludmila Procenko, Sandra Poplavska, Inga Salmiņa, Ilze Griezāne, Svetlana Kuļgajeva, Mihails Kuļgajevs, Jeļena Kuļgajeva.

Tos, kurus izstāde ir ieinteresējusi to varēs apskatīt līdz šī gada 30. jūnijam.


Написать комментарий