Sāks reģistrēt pieteikumus lauksaimniecības zemes iegādes kreditēšanas programmai

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Valsts AS "Latvijas Hipotēku un zemes banka" (Hipotēku banka) pirmdien sāks reģistrēt pieteikumus lauksaimniecības zemes iegādes kreditēšanas programmas aizdevumiem, portālu "Delfi" informēja Zemkopības ministrijā (ZM).

Interesenti visās "Hipotēku bankas" filiālēs varēs iegūt informāciju par aizdevuma saņemšanai nepieciešamajiem dokumentiem, kā arī par atbalsta saņēmējiem izvirzītajām prasībām.

ZM atgādina, ka Ministru kabinets pagājušajā otrdienā slēgtā sēdē apstiprināja lauksaimniecības zemes iegādes kreditēšanas programmu, paredzot, ka kopējā kredītlīnija būs 10 miljoni latu.

Viens saimnieciskās darbības veicējs vai savstarpēji saistīti aizņēmēji varēs saņemt aizdevumu līdz 100 000 latu. Atbalsta summa nedrīkstēs pārsniegt 100% no iegādājamās zemes tirgus vērtības.

Aizdevuma termiņš būs līdz 20 gadiem, un aizdevumus izsniegs līdz 2013.gada 31.decembrim. Par aizdevumu piešķiršanu lems "Lauku attīstības fonds" (LAF). Aizdevumu pieteikumus pieņems un izvērtēs "Hipotēku banka".

"Hipotēku bankas" valdes priekšsēdētāja vietnieks Jēkabs Krieviņš norāda, ka pirmie lēmumi par aizdevumu izsniegšanu LAF tiks pieņemti jūlija sākumā.
 


Написать комментарий