'Nordic Metalplast' darbinieki sāk streiku

foto zz.lv
foto zz.lv

Jelgavas uzņēmuma SIA "Nordic Metalplast" 42 darbinieki pirmdien uzsāks streiku neizmaksāto darba algu dēļ. Konflikts starp darba ņēmējiem un darba devēju aizsākās pagājušā gada nogalē, kad darbinieki nesaņēma samaksu par paveikto darbu, portālu "Delfi" informēja darbinieku arodbiedrības pārstāvji.

Alga netika izmaksāta arī par pagājušajā gadā paveikto, un, neskatoties uz vairākām ierosmēm gan no darba ņēmēju, gan no arodbiedrības LAKRS puses, darbinieki tomēr vēl nav saņēmuši pretimnākšanu un atbildes reakciju no darba devēja - uzņēmuma ģenerāldirektora Esquilio Martinangeli, kurš pēc sarunas ar arodbiedrības LAKRS priekšsēdētāju Juri Kalniņu solījās šo jautājumu atrisināt pēc iespējas ātrāk.

Tikšanās notika 21.maijā, bet līdz pat šim brīdim situācija nav mainījusies, un sīkākas ziņas "Nordic Metalplast" nav sniegusi. Jāpiebilst, ka arī iepriekš Valsts darba inspekcija ir atzinusi, ka "Nordic MetalPlast" ir lielākais darba likumdošanas pārkāpējs Jelgavā – regulāri kavē algu izmaksu vai strādājošos atstāj vispār bez ienākumiem. Tomēr Valsts darba inspekcijas piemērotais 1500 latu naudas sods uzņēmumam mācību nav devis, norādīts arodbiedrības paziņojumā.

Darbinieki ir neizpratnē un neapmierināti ar šādu vadības rīcību un tāpēc kā vienīgo iespējamo situācijas uzlabojumu redz streika uzsākšanu.

Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un Transporta darbinieku arodbiedrība LAKRS, konsultējoties ar SIA "Nordic Metalplast" darbiniekiem – LAKRS biedriem, ir vienojušies un iesnieguši Valsts darba inspekcijai, Nacionālajai trīspusējai sadarbības padomei (NTSP) un darba devējam pieteikumu par streika uzsākšanu 4.jūnijā "Nordic Metalplast" telpās.

42 uzņēmuma darbinieki, no kuriem 36 ir arodbiedrības biedri, ir gatavi paust savu neapmierinātību un izvirza prasības izmaksāt darba algu par 2012.gada marta un aprīļa mēnešiem, kā arī darba algas parādus par 2009.gadu visiem darbiniekiem – arodbiedrības biedriem, kuri to nav saņēmuši, atbilstoši darba līguma nosacījumiem un spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

"Nordic Metalplast" savu darbību uzsāka pirms vairākiem gadiem ar ražotnes atvēršanu Jelgavā. SIA "Nordic Metalplast" ir svarīgs ceļu un ceļu būvdarbu laukumu apzīmējumu ražotājs. Uzņēmums saražoto produkciju eksportē uz Itāliju.


Написать комментарий