Cietoksnī darbosies sociālās rehabilitācijas programma, kas ir domāta bērniem un jauniešiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Bērnu aizsardzības dienā, 1.jūnijā, bijušās patversmes „Auseklītis” telpās Cietokšņa mikrorajonā Daugavpilī tika atklāta sociālās rehabilitācijas programma ckas ir domāta bērniem un jauniešiem.

Atklāšanas ceremonijā izņemot bērnus, kuriem Sociālo lietu pārvalde arī ir uzsākusi programmu, piedalījās Daugavpils mērs Žanna Kulakova, cietokšņa pārvaldnieks Jānis Dukšinskis, SLP vadītāja Svetlana Gavrilova, kā arī SLP darbinieki, kuri izstrādāja programmu un to realizēs.

Sveicinot klātesošos, Ž.Kulakova apsveica visus Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, uzdāvināja bērniem konfektes un atzīmēja, ka Cietoksnī realizētā bērniem un jauniešiem domātā programma ir ļoti nepieciešama, jo kā atzīst arī pārvaldnieks J.Dukšinskis, mikrorajona mazie iedzīvotāju ir ļoti aktīvi, bet pirms tam šo aktivitāti nebija kur piemērot.

Atklāšanas ceremonijas gaitā S.Gavrilova paziņoja, ka SLP cer, ka programmas noslēgumā septembrī bijušās patversmes telpās izveidotais centrs kļūs par pastāvīgu struktūras vienību. Tiek plānots, ka bērniem un jauniešiem domātais Sociālais centrs var kļūt ne tikai par vietu, kur mikrorajona bērni un jaunieši var interesanti un lietderīgi pavadīt brīvo laiku, bet arī par vietu, kur katrs varēs saņemt konsultācijas un palīdzību no sociālā darbinieka.

Savukārt programmas vadītāja Svetlana Girča aicināja visus klātesošos bērnus par centra atklāšanu pastāstīt saviem vecākiem un draugiem, uzaicināt viņus apmeklēt to un pārliecināties, ar kādām interesantām lietām bērni šeit nodarbosies visu vasaru.

Centrs strādās darbdienās no plkst.9:00 līdz 19:00. Tiek plānots, ka nodarbības apmeklēs aptuveni 30 dažāda vecuma bērni.



Написать комментарий