Katru otro portāla Gorod.lv aptaujāto lasītāju bija iekodusi ērce

foto amaples.com
foto amaples.com

Latvijā ērces mostas agrā pavasarī, tiklīdz gaisa temperatūra sasniedz +5...+7 grādus, īpaši aktīvi tie ir no aprīļa mēneša līdz pašai rudens.

Visiem zināms, ka ērces var nodarīt nopietnu kaitējumu cilvēka veselībai, jo tās pārnēsā bīstamas slimības – Laima slimību, erlihiozi un encefalītu, kas var novest gan pie paralīzes, gan pie letālā iznākuma. Ja pret Laima slimību un erlihiozi potes nav (tās tiek ārstētas medikamentozi), tad potēties pret encefalītu ir iespējams, un to iesaka speciālisti.

Portāla Gorod.lv maija beigās rīkotās aptaujas rezultāti liecina, ka tikai 4% respondentu ir izdarījuši poti pret ērču encefalītu. Taču tas nenozīmē, ka ērces viņiem nav bīstamas, jo pote neglābj no Laima slimības un erlihiozes.

46% mūsu lasītāju, kas piedalījās aptaujā, atbildēja, ka ērces viņus nekad nav kodušas. 16% respondentu ērce bija iekodusi vienu reizi, 32% - vairākas reizes.

Spriežot pēc aptaujas rezultātiem, var secināt, ka pilsētnieki nesteidzas potēties pret encefalītu, neskatoties uz to, ka katru otro aptaujāto bija iekodusi ērce.


Темы: , , , ,
Написать комментарий