Bezpeļņas organizācijas "Ēku saglabāšanas un energotaupības birojs" dibināšanas svinīgais pasākums notiks plkst. 18.30 Nīderlandes vēstnieka rezidencē Rīgā, Balasta dambī 52.

Birojs strādās pie tā, lai 2020.gadā vismaz 30% un 2030.gadā - vismaz 80% namu no pašreizējā daudzdzīvokļu ēku fonda būtu pilnībā renovēti, kā rezultātā iedzīvotājiem būtu nodrošināti droši un komfortabli dzīves apstākļi.

Biroja mērķis ir sapulcēt politikas veidotājus, nacionālās un starptautiskās finanšu institūcijas, lai garantētu finansiālā un cita atbalsta nodrošinājuma turpinājumu daudzdzīvokļu ēku renovācijas procesam.

Birojs konsultēs ne tikai iedzīvotājus, bet arī citas iesaistītās puses - tehnoloģiju piegādātājus, bankas un valsts institūcijas, ietverot tādus pakalpojumus kā, piemēram, projektu novērtējumu, ēku uzraudzību un strīdu risināšanu attiecībā uz ēkām, kā arī inovatīvu risinājumu piedāvājumus, to skaitā visaptverošus enerģijas apsaimniekošanas (VEAL) līgumus.

Biroja dibināšanas ceremonijā piedalīsies Nīderlandes vēstnieks Latvijā Juriāns Krāks, Latvijas vēstnieks Dānijā Gints Jegermanis, kā arī pārstāvji no Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas, nozaru ministrijām, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Komercbanku asociācijas, Latvijas Būvinženieru savienības, Latvijas Garantiju aģentūras, Latvijas Energoauditoru asociācijas, Rīgas Tehniskās universitātes un citām institūcijām.