Turpina veidot apjomīgas puķu dobes krustojumos ar apļveidīgu satiksmi 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pagājušajā nedēļā Daugavpili sāka pārveidot – pilsētas ielās parādījās puķu dobes, sāka uzstādīt gaismas zīmes ar mūsu pilsētas nosaukumu. Taču daži pilsētas MSL apsprieda nevis šos patīkamus notikumus, bet to, ka neizdevās no pirmā piegājiena pārveidot puķu dobes, kas atrodas krustojumos ar apļveidīgu satiksmi.

Atgādināsim, ka, uzstājoties vienā preses konferencē, Būvniecības departamenta vadītāja Svetlana Krjukova pastāstīja un prezentēja ieceres, ar kuru palīdzību tiks pārveidotas pilsētas puķu dobes, kuras ilgus gadus izskatījās vienādi. Kā arī tika ziņots, ka pareiza puķu dobju organizācijas plānošana sadārdzinās to veidošanu par aptuveni 10%, bet turpmākā puķu dobju kopšana nebūs tik dārga, kā iepriekš.

Piemēram, tika ziņots, ka ir nolemts sākumā noformēt puķu dobes Kandavas un Vienības krustojumā un Grīvas «aplī» pie 6.vidusskolas. Tur tiek plānots ierīkot apjomīgu 1,20 metru lielu konstrukciju ar puķēm. Neskatoties uz to, ka konstrukcijas augstums tika saskaņots ar Latvijas Valsts ceļi, kaut kas nogāja greizi, un uzbēruma no māla un melnzemes augstums izrādījās par lielu, kopā ar konstrukciju tas būtu vēl augstāks veidojums. Šo faktu daži autovadītāji novērtēja kā reālus draudus apļveidīgai satiksmei, motivējot ar to, ka puķu dobes dēļ ir grūti pamanīt automašīnu apļa pretējā pusē.

Darbu veicēji, ņemot vērā iedzīvotāju neapmierinātību, uzņēmās samazināt uzbēruma līmeni. Nesajaucot kārtas, noņēma augšējo melnzemes kārtu, pēc tam mālu, pateicoties kuram tiks samazināti puķu dobes uzturēšanas izdevumi. Rezultātā tika izveidots mazāks uzbērums, drīzumā sāks iestādīt puķes.

Komentējot nepilnību izpildvaras darbā, vicemērs Vjačeslavs Širjakovs atzīmēja, ka minētajā gadījumā nevajag meklēt vainīgos, bet jācenšas, lai kļūdas netiktu atkārtotas. Kā arī V.Širjakovs atzīmēja, ka neredz problēmu tajā, ka puķu dobes it kā aizsedz autovadītājiem redzamību, piebraucot pie «apļa», vadītājs redz, kas notiek pa kreisi, turklāt, braucot pa «apli», automašīnas kustas ar minimālo ātrumu, kas ļauj izdarīt nepieciešamo manevru, iebraucot krustojumā.



Написать комментарий

Širjakov, bļin!!! Aplis ir satiksmes organizācijas, nevis dekoratīvs elements!